Puszyste kotleciki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste kotleciki drobiowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

100 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.

Krok 2

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze.

Krok 3

Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, żółtka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.

Krok 4

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i delikatnie wszystko mieszamy.

Krok 5

Na rozgrzana patelnię, spryskaną oliwą nakładamy łyżką porcje mięsnej, puszystej masy. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zawijany boczek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej