Puszyste kotleciki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste kotleciki drobiowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

100 mililitrów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.

Krok 2

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze.

Krok 3

Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, żółtka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.

Krok 4

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i delikatnie wszystko mieszamy.

Krok 5

Na rozgrzana patelnię, spryskaną oliwą nakładamy łyżką porcje mięsnej, puszystej masy. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej