Puszyste kotleciki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste kotleciki drobiowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

100 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.

Krok 2

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze.

Krok 3

Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, żółtka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.

Krok 4

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i delikatnie wszystko mieszamy.

Krok 5

Na rozgrzana patelnię, spryskaną oliwą nakładamy łyżką porcje mięsnej, puszystej masy. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej