Puszyste kotleciki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puszyste kotleciki drobiowe

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

100 mililitrów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.

Krok 2

Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze.

Krok 3

Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, żółtka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.

Krok 4

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i delikatnie wszystko mieszamy.

Krok 5

Na rozgrzana patelnię, spryskaną oliwą nakładamy łyżką porcje mięsnej, puszystej masy. Smażymy na złoto z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puszyste kotleciki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej