
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
100 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.
Krok 2
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze.
Krok 3
Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, żółtka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.
Krok 4
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i delikatnie wszystko mieszamy.
Krok 5
Na rozgrzana patelnię, spryskaną oliwą nakładamy łyżką porcje mięsnej, puszystej masy. Smażymy na złoto z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej