
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
100 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerstwą kajzerkę moczymy w mleku.
Krok 2
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i mielimy w blenderze.
Krok 3
Do blendera z mięsem dodajemy kajzerkę, żółtka oraz przyprawy i musztardę. Miksujemy.
Krok 4
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i delikatnie wszystko mieszamy.
Krok 5
Na rozgrzana patelnię, spryskaną oliwą nakładamy łyżką porcje mięsnej, puszystej masy. Smażymy na złoto z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































