Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety obtoczyć w przyprawie Knorr i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie oprószyć mąką i usmażyć na złoto na oliwie. Usmażone filety ułożyć w naczyniu.

Krok 2

Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem cukru trzcinowego. Zalać winem i doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Chwilę poddusić.

Krok 3

Podduszoną cebulą przykryć filety. Podawać na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej