Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
500 gramów
500 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety obtoczyć w przyprawie Knorr i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie oprószyć mąką i usmażyć na złoto na oliwie. Usmażone filety ułożyć w naczyniu.
Krok 2
Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem cukru trzcinowego. Zalać winem i doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Chwilę poddusić.
Krok 3
Podduszoną cebulą przykryć filety. Podawać na ciepło lub zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej