Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety obtoczyć w przyprawie Knorr i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie oprószyć mąką i usmażyć na złoto na oliwie. Usmażone filety ułożyć w naczyniu.

Krok 2

Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem cukru trzcinowego. Zalać winem i doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Chwilę poddusić.

Krok 3

Podduszoną cebulą przykryć filety. Podawać na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej