Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl

Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety obtoczyć w przyprawie Knorr i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie oprószyć mąką i usmażyć na złoto na oliwie. Usmażone filety ułożyć w naczyniu.

Krok 2

Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem cukru trzcinowego. Zalać winem i doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Chwilę poddusić.

Krok 3

Podduszoną cebulą przykryć filety. Podawać na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bitki wołowe po polsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej