Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety obtoczyć w przyprawie Knorr i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie oprószyć mąką i usmażyć na złoto na oliwie. Usmażone filety ułożyć w naczyniu.

Krok 2

Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości oliwy z dodatkiem cukru trzcinowego. Zalać winem i doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Chwilę poddusić.

Krok 3

Podduszoną cebulą przykryć filety. Podawać na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Morszczuk pod pierzynką z czerwonej cebuli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej