
Składniki
1 łyżka
1 łyżeczka
6 sztuk
1 łyżka
0.5 opakowania
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj pastę mieszając olej z przyprawą w płynie, ketchupem oraz przyprawą do kurczaka w proszku i Fixem meksykańskim.
Krok 2
Pałki umyj i osusz, posmaruj pastą i włóż do torebki foliowej. Odłóż do lodówki na minimum 1 godzinę.
Krok 3
Zamarynowane pałki ułóż w naczyniu do zapiekania, wlej kilka łyżek gorącej wody. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 30 minut. Podaj z ryżem przyprawionym na słodko i surówką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej