Ostre pałeczki

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj pastę mieszając olej z przyprawą w płynie, ketchupem oraz przyprawą do kurczaka w proszku i Fixem meksykańskim.

Krok 2

Pałki umyj i osusz, posmaruj pastą i włóż do torebki foliowej. Odłóż do lodówki na minimum 1 godzinę.

Krok 3

Zamarynowane pałki ułóż w naczyniu do zapiekania, wlej kilka łyżek gorącej wody. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 30 minut. Podaj z ryżem przyprawionym na słodko i surówką.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej