Ostre pałeczki

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

0.5 opakowania

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj pastę mieszając olej z przyprawą w płynie, ketchupem oraz przyprawą do kurczaka w proszku i Fixem meksykańskim.

Krok 2

Pałki umyj i osusz, posmaruj pastą i włóż do torebki foliowej. Odłóż do lodówki na minimum 1 godzinę.

Krok 3

Zamarynowane pałki ułóż w naczyniu do zapiekania, wlej kilka łyżek gorącej wody. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 30 minut. Podaj z ryżem przyprawionym na słodko i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej