Ostre pałeczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre pałeczki

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

2 łyżki

0.5 opakowania

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj pastę mieszając olej z przyprawą w płynie, ketchupem oraz przyprawą do kurczaka w proszku i Fixem meksykańskim.

Krok 2

Pałki umyj i osusz, posmaruj pastą i włóż do torebki foliowej. Odłóż do lodówki na minimum 1 godzinę.

Krok 3

Zamarynowane pałki ułóż w naczyniu do zapiekania, wlej kilka łyżek gorącej wody. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 30 minut. Podaj z ryżem przyprawionym na słodko i surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre pałeczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej