Filety z kury po generalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kury po generalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

30 gramów

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj filety, ściągnij skórę, rozetnij piersi wzdłuż mostka. Oddziel mięso od kości żebrowych. Oczyść filety z błon i ścięgien, odetnij gruby koniec kości skrzydłowej.

Krok 2

Rozbij mięso zwilżonym wodą tłuczkiem. Posyp mąką i przyprawami.

Krok 3

Usmaż z obydwu stron, posyp opłukanymi rodzynkami, skrop ketchupem i posyp serem.

Krok 4

Zapiekaj w silnie nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej