Filety z kury po generalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kury po generalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

30 gramów

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj filety, ściągnij skórę, rozetnij piersi wzdłuż mostka. Oddziel mięso od kości żebrowych. Oczyść filety z błon i ścięgien, odetnij gruby koniec kości skrzydłowej.

Krok 2

Rozbij mięso zwilżonym wodą tłuczkiem. Posyp mąką i przyprawami.

Krok 3

Usmaż z obydwu stron, posyp opłukanymi rodzynkami, skrop ketchupem i posyp serem.

Krok 4

Zapiekaj w silnie nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej