
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
30 gramów
150 gramów
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj filety, ściągnij skórę, rozetnij piersi wzdłuż mostka. Oddziel mięso od kości żebrowych. Oczyść filety z błon i ścięgien, odetnij gruby koniec kości skrzydłowej.
Krok 2
Rozbij mięso zwilżonym wodą tłuczkiem. Posyp mąką i przyprawami.
Krok 3
Usmaż z obydwu stron, posyp opłukanymi rodzynkami, skrop ketchupem i posyp serem.
Krok 4
Zapiekaj w silnie nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej