Filety z kury po generalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z kury po generalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

30 gramów

150 gramów

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj filety, ściągnij skórę, rozetnij piersi wzdłuż mostka. Oddziel mięso od kości żebrowych. Oczyść filety z błon i ścięgien, odetnij gruby koniec kości skrzydłowej.

Krok 2

Rozbij mięso zwilżonym wodą tłuczkiem. Posyp mąką i przyprawami.

Krok 3

Usmaż z obydwu stron, posyp opłukanymi rodzynkami, skrop ketchupem i posyp serem.

Krok 4

Zapiekaj w silnie nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z kury po generalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej