Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
30 gramów
150 gramów
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj filety, ściągnij skórę, rozetnij piersi wzdłuż mostka. Oddziel mięso od kości żebrowych. Oczyść filety z błon i ścięgien, odetnij gruby koniec kości skrzydłowej.
Krok 2
Rozbij mięso zwilżonym wodą tłuczkiem. Posyp mąką i przyprawami.
Krok 3
Usmaż z obydwu stron, posyp opłukanymi rodzynkami, skrop ketchupem i posyp serem.
Krok 4
Zapiekaj w silnie nagrzanym piekarniku przez 10 minut. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej