Zupa krem ze świeżego ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem ze świeżego ogórka

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

700 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

20 gramów

1 łyżka

50 gramów

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekać cebulkę i czosnek - poddusić na oliwie.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki (oprócz koperku, pietruszki i śmietany). Gotować w temperaturze 90C przez 15min.

Krok 3

Dodać śmietanę - zagotować (1min.) Dodać koperek i natkę - zmiksować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej