Zupa krem ze świeżego ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem ze świeżego ogórka

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

700 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

20 gramów

1 łyżka

50 gramów

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekać cebulkę i czosnek - poddusić na oliwie.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki (oprócz koperku, pietruszki i śmietany). Gotować w temperaturze 90C przez 15min.

Krok 3

Dodać śmietanę - zagotować (1min.) Dodać koperek i natkę - zmiksować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej