Zupa krem ze świeżego ogórka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem ze świeżego ogórka

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 sztuka

20 gramów

250 gramów

50 gramów

700 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekać cebulkę i czosnek - poddusić na oliwie.

Krok 2

Dodać pozostałe składniki (oprócz koperku, pietruszki i śmietany). Gotować w temperaturze 90C przez 15min.

Krok 3

Dodać śmietanę - zagotować (1min.) Dodać koperek i natkę - zmiksować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego!

magnolia0joaska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem ze świeżego ogórka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej