
Składniki
1 łyżeczka
1 litr
3 łyżeczki
1 litr
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść galaretkę.
Krok 2
Brzoskwinie wyjmij z kompotu i zmiksuj malakserem. Dopraw sokiem z cytryny.
Krok 3
Do zmiksowanych owoców dodaj jogurt i znów miksuj. Gdy całość dobrze się spieni, rozlej na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej