
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
null szczypt
3 szklanki
1 sztuka
200
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Pokrój w ósemki i porozkładaj do 4 miseczek.
Krok 2
Do miski wlej sok pomidorowy, dodaj kefir i wymieszaj. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i szczyptą pieprzu cayenne.
Krok 3
Gotowy chłodnik nalej do miseczek i posyp pokrojonym drobno koperkiem. Podawaj schłodzony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej