
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
null szczypt
3 szklanki
1 sztuka
200
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo. Pokrój w ósemki i porozkładaj do 4 miseczek.
Krok 2
Do miski wlej sok pomidorowy, dodaj kefir i wymieszaj. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr i szczyptą pieprzu cayenne.
Krok 3
Gotowy chłodnik nalej do miseczek i posyp pokrojonym drobno koperkiem. Podawaj schłodzony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej