
Składniki
1 szczypta
0.3 szklanki
2 sztuki
3 łyżki
200 gramów
250 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie i odciśnij.
Krok 2
Migdały sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i drobno posiekaj razem z czosnkiem.
Krok 3
Zmiksuj dodając bułkę, ok.4 szklanki zimnej wody, oliwę i ocet winny. Dopraw do smaku.
Krok 4
Odstaw na kilka godzin do lodówki. Zupa powinna być zimna.
Krok 5
W tym czasie umyj winogrona, usuń skórki i pestki.
Krok 6
Chłodnik udekoruj przed podaniem cząstkami winogron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej