Aromatyczny chłodnik czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny chłodnik czosnkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.3 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

200 gramów

250 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie i odciśnij.

Krok 2

Migdały sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i drobno posiekaj razem z czosnkiem.

Krok 3

Zmiksuj dodając bułkę, ok.4 szklanki zimnej wody, oliwę i ocet winny. Dopraw do smaku.

Krok 4

Odstaw na kilka godzin do lodówki. Zupa powinna być zimna.

Krok 5

W tym czasie umyj winogrona, usuń skórki i pestki.

Krok 6

Chłodnik udekoruj przed podaniem cząstkami winogron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej