Składniki
1 szczypta
0.3 szklanki
2 sztuki
3 łyżki
200 gramów
250 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w wodzie i odciśnij.
Krok 2
Migdały sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i drobno posiekaj razem z czosnkiem.
Krok 3
Zmiksuj dodając bułkę, ok.4 szklanki zimnej wody, oliwę i ocet winny. Dopraw do smaku.
Krok 4
Odstaw na kilka godzin do lodówki. Zupa powinna być zimna.
Krok 5
W tym czasie umyj winogrona, usuń skórki i pestki.
Krok 6
Chłodnik udekoruj przed podaniem cząstkami winogron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej