Aromatyczny chłodnik czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny chłodnik czosnkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.3 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

200 gramów

250 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie i odciśnij.

Krok 2

Migdały sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i drobno posiekaj razem z czosnkiem.

Krok 3

Zmiksuj dodając bułkę, ok.4 szklanki zimnej wody, oliwę i ocet winny. Dopraw do smaku.

Krok 4

Odstaw na kilka godzin do lodówki. Zupa powinna być zimna.

Krok 5

W tym czasie umyj winogrona, usuń skórki i pestki.

Krok 6

Chłodnik udekoruj przed podaniem cząstkami winogron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej