Aromatyczny chłodnik czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny chłodnik czosnkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.3 szklanki

2 sztuki

3 łyżki

200 gramów

250 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułkę namocz w wodzie i odciśnij.

Krok 2

Migdały sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i drobno posiekaj razem z czosnkiem.

Krok 3

Zmiksuj dodając bułkę, ok.4 szklanki zimnej wody, oliwę i ocet winny. Dopraw do smaku.

Krok 4

Odstaw na kilka godzin do lodówki. Zupa powinna być zimna.

Krok 5

W tym czasie umyj winogrona, usuń skórki i pestki.

Krok 6

Chłodnik udekoruj przed podaniem cząstkami winogron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny chłodnik czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej