
Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1
2 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, po wystudzeniu pokrój na ósemki. Selera umyj i obierz z włókien, następnie pokrój w niewielkie kawałki.
Krok 2
Sok pomidorowy wymieszaj z jogurtem. Dodaj cukier, ocet, pieprz i Tabasco. Wymieszaj i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Wstaw do lodówki na kilka minut.
Krok 3
W czterech miseczkach porozkładaj jajka i kawałki selera. Zalej chłodnikiem i posyp pokrojonym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej