Chłodnik pomidorowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik pomidorowy II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, po wystudzeniu pokrój na ósemki. Selera umyj i obierz z włókien, następnie pokrój w niewielkie kawałki.

Krok 2

Sok pomidorowy wymieszaj z jogurtem. Dodaj cukier, ocet, pieprz i Tabasco. Wymieszaj i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Wstaw do lodówki na kilka minut.

Krok 3

W czterech miseczkach porozkładaj jajka i kawałki selera. Zalej chłodnikiem i posyp pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej