Chłodnik pomidorowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik pomidorowy II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, po wystudzeniu pokrój na ósemki. Selera umyj i obierz z włókien, następnie pokrój w niewielkie kawałki.

Krok 2

Sok pomidorowy wymieszaj z jogurtem. Dodaj cukier, ocet, pieprz i Tabasco. Wymieszaj i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Wstaw do lodówki na kilka minut.

Krok 3

W czterech miseczkach porozkładaj jajka i kawałki selera. Zalej chłodnikiem i posyp pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ryż po meksykańsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej