Chłodnik pomidorowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik pomidorowy II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, po wystudzeniu pokrój na ósemki. Selera umyj i obierz z włókien, następnie pokrój w niewielkie kawałki.

Krok 2

Sok pomidorowy wymieszaj z jogurtem. Dodaj cukier, ocet, pieprz i Tabasco. Wymieszaj i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Wstaw do lodówki na kilka minut.

Krok 3

W czterech miseczkach porozkładaj jajka i kawałki selera. Zalej chłodnikiem i posyp pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej