Chłodnik pomidorowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik pomidorowy II

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1

2 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, po wystudzeniu pokrój na ósemki. Selera umyj i obierz z włókien, następnie pokrój w niewielkie kawałki.

Krok 2

Sok pomidorowy wymieszaj z jogurtem. Dodaj cukier, ocet, pieprz i Tabasco. Wymieszaj i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Wstaw do lodówki na kilka minut.

Krok 3

W czterech miseczkach porozkładaj jajka i kawałki selera. Zalej chłodnikiem i posyp pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik pomidorowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej