Składniki
1 szklanka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 litr
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce rozbij w malakserze.
Krok 2
Wymieszaj z maślanką, cukrem waniliowym i cukrem pudrem.
Krok 3
Dodaj śmietanę i ubij jeszcze raz całość.
Krok 4
Schłodź. Rozlej do miseczek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej