Rosół z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

593 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

231 osób wydrukowało

Pobierz pdf

512 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.

Rosół z kurczaka - Krok 1

Krok 2

Obierz i pokrój w plasterki marchewkę, pietruszkę i selera.

Rosół z kurczaka - Krok 2

Krok 3

Dodaj kostki rosołowe Knorr do 1 l wody. Zagotuj. Dodaj warzywa i gotuj przez 10 min.

Rosół z kurczaka - Krok 3

Krok 4

Dodaj makaron i jeszcze raz zagotuj.Zupę serwuj posypaną posiekaną zieloną pietruszką.

Rosół z kurczaka - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do zupy pokrojone kawałki pieczonego lub grillowanego kurczaka. Aromatyczny bulion łatwo stanie się kremem marchewkowym, gdy ugotujesz w nim więcej marchewek a całość zmiksujesz blenderem na gładko.

72

Opinie o przepisie

  • Julita Somrowska

    Julita Somrowska , 26.09.2016

    Rosół z kurczaka... ? A kurczak w kształcie kostki koloru żółtego, zawinięty w papierek? Serio?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Zydroń

    Magdalena Zydroń , 26.09.2016

    Hit! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ala Polak

    Ala Polak , 26.09.2016

    co to za rosoł, masakra makaronu nigdy nie gotuje się razem z rosołem ,tylko osobno .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgosia Molenda

    Małgosia Molenda , 26.09.2016

    Ot,to to.Myslę tak samo.Chcąc taki pseudo rosołek zjesc,wystarczy gorący kubek i woda z czajnika.Fe.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgosia Molenda

    Małgosia Molenda , 26.09.2016

    Takiego bezmięsnego rosołu na samych kostkach bym nie zjadła.Gdzie kurka,gdzie wołowinka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja Bokowy

    Patrycja Bokowy , 26.09.2016

    hahahha padłam rosół z kostki rosołowej :D :D :D :D a gdzie podstawa rosołu czyli kadłub kurczaka???? i włoszczyzna ??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Krauze

    Aleksandra Krauze , 26.09.2016

    My odchodzimy od klasykow bo juz mam tego dosc;) jest tyle przepisow z calego świata, nie lubimy sie ograniczac:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Korpas

    Ania Korpas , 26.09.2016

    Jak nie potrafisz ugotować rosołu,to nie jesteś gospodynią.To jest najprostsza ,bo się sama gotuje i najsmaczniejsza zupa !! Wasz przepis to jest po prostu sztuczny bulion !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Gołębiowska

    Krystyna Gołębiowska , 26.09.2016

    Niedzielny,pełen chemii-pychotka!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Tylżanowska

    Małgorzata Tylżanowska , 26.09.2016

    propagowanie przepisu na rosol z kostki rosolowej? ? no gratuluje autorowi!!!!! polecam rosol z miesa drobiowego i wolowego z warzywami o prawdziwym smaku i zapachu! i polecam przeczytanie skladu chemicznego magicznej " kostki rosolowej"! na zdrowie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lidia Łaskawiec

    Lidia Łaskawiec , 25.09.2016

    to nie jest rosół tylko woda z tablicą Mendelejewa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Janas

    Aleksandra Janas , 25.09.2016

    Wstyd dodawać taki ,,przepis". Kostka rosolowa? A gdzie mięso, przyprawy? Fee!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brygida Zubin

    Brygida Zubin , 25.09.2016

    jutro czekam na wasze przepisy na pomidorówkę ale taką z sercem :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Marchewka

    Katarzyna Marchewka , 25.09.2016

    A gdzie kura? To nie jest rosół tylko coś tam Coś tam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Mazur

    Teresa Mazur , 25.09.2016

    tylko nie z fabryki faszerowanym antybiotykami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Mazur

    Teresa Mazur , 25.09.2016

    Rosół tylko z kurczaka który biega u gospodyni wiejskiej po podwórku , a te wszystkie takie , to rosołopodobne , Fuj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Leśniak

    Monika Leśniak , 25.09.2016

    A na następny dzień pomidorowa.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Wojciechowski

    Krzysztof Wojciechowski , 25.09.2016

    Rosół z kurczaka z kostki rosołowej knorr :) hehehehe Profanacja prawdziwego rosołu na maxa :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystian Maria Czekalscy

    Krystian Maria Czekalscy , 25.09.2016

    nie lubię rosołu ale na pewno jest pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozenna Patrzyczna

    Bozenna Patrzyczna , 25.09.2016

    To raczej nie rosól tylko woda z kostkami knora a takiemu daleko do rosołu NIESTETY

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożenna Prażmo

    Bożenna Prażmo , 25.09.2016

    Rosół z kurczaka bez kurczaka! Brawo!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krysia Palczynska

    Krysia Palczynska , 25.09.2016

    to tylko zalewajka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesia Podpora

    Wiesia Podpora , 25.09.2016

    Ohyda, co to za rosół. Nic innego jak chemiczne pomyje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Qsz

    Marta Qsz , 25.09.2016

    Już zjedzony niedzielny rosolek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Pietrzycka

    Dorota Pietrzycka , 25.09.2016

    A gdzie jest mięso ??? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Świtajska

    Edyta Świtajska , 25.09.2016

    Ja mogę pisać co chce wolę rosół z kurczaka a nie z kostki rosołowej każdy ma prawo do swojej opinii panie wscibski

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Nowak

    Wiesława Nowak , 25.09.2016

    To nie rosół to erzac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Grajner

    Mariusz Grajner , 25.09.2016

    Ale w przepisie kurczaka nie było. to co się czepiasz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Michewicz Krasucka

    Magda Michewicz Krasucka , 25.09.2016

    U nas był wczoraj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Langowska

    Ewa Langowska , 25.09.2016

    Co to za przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z kurczakaRosół z kurczaka

Talerz parującego bulionu z dodatkiem marchewki i makaronu może być najlepszym antidotum po ciężkim dniu w pracy.