Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Obierz i pokrój w plasterki marchewkę i pietruszkę.
Krok 3
Dodaj kostki rosołowe Knorr do 1 l wody. Zagotuj. Dodaj warzywa i gotuj przez 10 min.
Krok 4
Dodaj makaron i jeszcze raz zagotuj.Zupę serwuj posypaną posiekaną zieloną pietruszką.
Dobra rada:
Dodaj do zupy pokrojone kawałki pieczonego lub grillowanego kurczaka. Aromatyczny bulion łatwo stanie się kremem marchewkowym, gdy ugotujesz w nim więcej marchewek a całość zmiksujesz blenderem na gładko.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej
Rosół z kurczaka
Talerz parującego bulionu z dodatkiem marchewki i makaronu może być najlepszym antidotum po ciężkim dniu w pracy.