Składniki
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Obierz i pokrój w plasterki marchewkę, pietruszkę i selera.
Krok 3
Dodaj kostki rosołowe Knorr do 1 l wody. Zagotuj. Dodaj warzywa i gotuj przez 10 min.
Krok 4
Dodaj makaron i jeszcze raz zagotuj.Zupę serwuj posypaną posiekaną zieloną pietruszką.
Dobra rada:
Dodaj do zupy pokrojone kawałki pieczonego lub grillowanego kurczaka. Aromatyczny bulion łatwo stanie się kremem marchewkowym, gdy ugotujesz w nim więcej marchewek a całość zmiksujesz blenderem na gładko.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejRosół z kurczaka
Talerz parującego bulionu z dodatkiem marchewki i makaronu może być najlepszym antidotum po ciężkim dniu w pracy.