Rosół wołowy z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół wołowy z makaronem

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2.5 litra

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy i myjemy warzywa.Układamy w garnku 3 kawałki mięsa wołowego , warzywa, przyprawy, dodajemy 1 łyżeczkę soli . Zalewamy wodą i zagotowujemy. Gdy na powierzchni pojawią się szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową.

Krok 2

Zmniejszamy gaz, dodajemy 2 bulionetki wołowe, 1 łyżeczkę cukru (mięso szybciej zmięknie) i gotujemy pod przykryciem 1,5 godziny na małym gazie.

Krok 3

Podajemy z makaronem Wyjmujemy mięso i marchewkę, kroimy je w kostkę i wkładamy na talerze. Rozlewamy rosół , dekorujemy natką pietruszki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ekspresowy rosół
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej