Rosół wołowy z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół wołowy z makaronem

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2.5 litra

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy i myjemy warzywa.Układamy w garnku 3 kawałki mięsa wołowego , warzywa, przyprawy, dodajemy 1 łyżeczkę soli . Zalewamy wodą i zagotowujemy. Gdy na powierzchni pojawią się szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową.

Krok 2

Zmniejszamy gaz, dodajemy 2 bulionetki wołowe, 1 łyżeczkę cukru (mięso szybciej zmięknie) i gotujemy pod przykryciem 1,5 godziny na małym gazie.

Krok 3

Podajemy z makaronem Wyjmujemy mięso i marchewkę, kroimy je w kostkę i wkładamy na talerze. Rozlewamy rosół , dekorujemy natką pietruszki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół wołowy z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej