
Składniki
1 sztuka
2.5 litra
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obieramy i myjemy warzywa.Układamy w garnku 3 kawałki mięsa wołowego , warzywa, przyprawy, dodajemy 1 łyżeczkę soli . Zalewamy wodą i zagotowujemy. Gdy na powierzchni pojawią się szumowiny, ściągamy je łyżką cedzakową.
Krok 2
Zmniejszamy gaz, dodajemy 2 bulionetki wołowe, 1 łyżeczkę cukru (mięso szybciej zmięknie) i gotujemy pod przykryciem 1,5 godziny na małym gazie.
Krok 3
Podajemy z makaronem Wyjmujemy mięso i marchewkę, kroimy je w kostkę i wkładamy na talerze. Rozlewamy rosół , dekorujemy natką pietruszki
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































