
Składniki
0.5 sztuki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
4 sztuki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 litry
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podzielić na kawałki mięso i ułożyć w dużym -szerokim garnku.
Krok 2
Warzywa obrać i umyć Cebule opiec na rumiano na suchej patelni tak by cukry w niej zawarte uległy karmelizacji .
Krok 3
Włożyć do garnka razem z warzywami .Dodać kostki rosołowe , goździk , Delikat uniwersalny .Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz .Gotować rosół na bardzo małym gazie przez 3 godziny .Można co jakiś czas ,, szumować - tzn. zdejmować z powierzchni wywaru zbierające się tam białko ".
Krok 4
Wyjąć mięso i warzywa . Przecedzić rosół .Powinno zostać go ok. 1 litra rosołu . Doprawić do smaku Delikatem w płynie .
Krok 5
Z jajek , mąki i szczypty wody zrobić ciasto na lane kluski . Wlewać cienkim strumyczkiem na wrzący rosół i mieszać . Gotować minutę . Zgasić gaz .
Krok 6
Podawać posypany natką pietruszki z pokrojoną w plasterki marchewką .
Krok 7
Mięsa z zupy obrać z kości , skór i chrząstek . Można je podać w sosie lub użyć do farszu np. na pierogi.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej