
Składniki
0.5 sztuki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
4 sztuki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 litry
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podzielić na kawałki mięso i ułożyć w dużym -szerokim garnku.
Krok 2
Warzywa obrać i umyć Cebule opiec na rumiano na suchej patelni tak by cukry w niej zawarte uległy karmelizacji .
Krok 3
Włożyć do garnka razem z warzywami .Dodać kostki rosołowe , goździk , Delikat uniwersalny .Zalać wodą . Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz .Gotować rosół na bardzo małym gazie przez 3 godziny .Można co jakiś czas ,, szumować - tzn. zdejmować z powierzchni wywaru zbierające się tam białko ".
Krok 4
Wyjąć mięso i warzywa . Przecedzić rosół .Powinno zostać go ok. 1 litra rosołu . Doprawić do smaku Delikatem w płynie .
Krok 5
Z jajek , mąki i szczypty wody zrobić ciasto na lane kluski . Wlewać cienkim strumyczkiem na wrzący rosół i mieszać . Gotować minutę . Zgasić gaz .
Krok 6
Podawać posypany natką pietruszki z pokrojoną w plasterki marchewką .
Krok 7
Mięsa z zupy obrać z kości , skór i chrząstek . Można je podać w sosie lub użyć do farszu np. na pierogi.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej