
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę podziel na 4 części, zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.
Krok 2
Obierz pestki z dyni i podsmaż na patelni.
Krok 3
Sałatę pokrój w paski i przysmaż na oliwie.
Krok 4
Mięso obierz z kości, drobno pokrój i dodaj do wywaru z sałatą, papryką i zmielonymi pestkami dyni. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej