
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
250 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę podziel na 4 części, zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.
Krok 2
Obierz pestki z dyni i podsmaż na patelni.
Krok 3
Sałatę pokrój w paski i przysmaż na oliwie.
Krok 4
Mięso obierz z kości, drobno pokrój i dodaj do wywaru z sałatą, papryką i zmielonymi pestkami dyni. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej