Zupa z kury po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kury po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę podziel na 4 części, zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.

Krok 2

Obierz pestki z dyni i podsmaż na patelni.

Krok 3

Sałatę pokrój w paski i przysmaż na oliwie.

Krok 4

Mięso obierz z kości, drobno pokrój i dodaj do wywaru z sałatą, papryką i zmielonymi pestkami dyni. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej