Zupa z kury po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kury po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę podziel na 4 części, zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.

Krok 2

Obierz pestki z dyni i podsmaż na patelni.

Krok 3

Sałatę pokrój w paski i przysmaż na oliwie.

Krok 4

Mięso obierz z kości, drobno pokrój i dodaj do wywaru z sałatą, papryką i zmielonymi pestkami dyni. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej