Zupa z kury po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z kury po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę podziel na 4 części, zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.

Krok 2

Obierz pestki z dyni i podsmaż na patelni.

Krok 3

Sałatę pokrój w paski i przysmaż na oliwie.

Krok 4

Mięso obierz z kości, drobno pokrój i dodaj do wywaru z sałatą, papryką i zmielonymi pestkami dyni. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z kury po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
44 osoby oglądają przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej