Hiszpańska zupa migdałowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa migdałowa

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

23

heart
137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

362 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

10 ziaren

1.5 litra

1 łyżeczka

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj migdały (bez skórki), obrane ząbki czosnku, pokrojone w kostkę 2 kromki pieczywa oraz szafran. Smaż mieszając, aż wszystko się lekko zrumieni.

Hiszpańska zupa migdałowa - Krok 1

Krok 2

Przełóż zawartość patelni do blendera. Dodaj pieprz, kmin, ocet i nieco bulionu. Zmiksuj na gładką masę.

Hiszpańska zupa migdałowa - Krok 2

Krok 3

Do naczynia po smażeniu wlej resztę bulionu. Zagotuj. Połącz z masą migdałową. Znów zagotuj. Dopraw do smaku solą. Podawaj z pozostałymi kromkami czerstwego pieczywa.

Hiszpańska zupa migdałowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej