Hiszpańska zupa migdałowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa migdałowa

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

17

122 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

132 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

324 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

10 ziaren

1.5 litra

1 łyżeczka

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj migdały (bez skórki), obrane ząbki czosnku, pokrojone w kostkę 2 kromki pieczywa oraz szafran. Smaż mieszając, aż wszystko się lekko zrumieni.

Hiszpańska zupa migdałowa - Krok 1

Krok 2

Przełóż zawartość patelni do blendera. Dodaj pieprz, kmin, ocet i nieco bulionu. Zmiksuj na gładką masę.

Hiszpańska zupa migdałowa - Krok 2

Krok 3

Do naczynia po smażeniu wlej resztę bulionu. Zagotuj. Połącz z masą migdałową. Znów zagotuj. Dopraw do smaku solą. Podawaj z pozostałymi kromkami czerstwego pieczywa.

Hiszpańska zupa migdałowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej