Hiszpańska zupa migdałowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa migdałowa

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

24

heart
137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

365 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

10 ziaren

1.5 litra

1 łyżeczka

1 szczypta

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj migdały (bez skórki), obrane ząbki czosnku, pokrojone w kostkę 2 kromki pieczywa oraz szafran. Smaż mieszając, aż wszystko się lekko zrumieni.

Hiszpańska zupa migdałowa - Krok 1

Krok 2

Przełóż zawartość patelni do blendera. Dodaj pieprz, kmin, ocet i nieco bulionu. Zmiksuj na gładką masę.

Hiszpańska zupa migdałowa - Krok 2

Krok 3

Do naczynia po smażeniu wlej resztę bulionu. Zagotuj. Połącz z masą migdałową. Znów zagotuj. Dopraw do smaku solą. Podawaj z pozostałymi kromkami czerstwego pieczywa.

Hiszpańska zupa migdałowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa migdałowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej