
Składniki
50 mililitrów
200 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
10 ziaren
1.5 litra
1 łyżeczka
1 szczypta
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj migdały (bez skórki), obrane ząbki czosnku, pokrojone w kostkę 2 kromki pieczywa oraz szafran. Smaż mieszając, aż wszystko się lekko zrumieni.

Krok 2
Przełóż zawartość patelni do blendera. Dodaj pieprz, kmin, ocet i nieco bulionu. Zmiksuj na gładką masę.

Krok 3
Do naczynia po smażeniu wlej resztę bulionu. Zagotuj. Połącz z masą migdałową. Znów zagotuj. Dopraw do smaku solą. Podawaj z pozostałymi kromkami czerstwego pieczywa.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej