Śląska wodzionka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śląska wodzionka

Autor: Francik51

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 litrów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół litra wody zagotować. Pokroić kromki chleba w drobną kosteczkę. Najlepszy będzie czerstwy chleb.

Krok 2

Czosnek rozgnieść w prasce. Dodać pieprz do smaku, majeranek i łyżkę smalcu. Na końcu zalać wrzącą wodą trocha pomieszać i zupa gotowa do jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej