
Składniki
500 litrów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pół litra wody zagotować. Pokroić kromki chleba w drobną kosteczkę. Najlepszy będzie czerstwy chleb.
Krok 2
Czosnek rozgnieść w prasce. Dodać pieprz do smaku, majeranek i łyżkę smalcu. Na końcu zalać wrzącą wodą trocha pomieszać i zupa gotowa do jedzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej