
Składniki
500 litrów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pół litra wody zagotować. Pokroić kromki chleba w drobną kosteczkę. Najlepszy będzie czerstwy chleb.
Krok 2
Czosnek rozgnieść w prasce. Dodać pieprz do smaku, majeranek i łyżkę smalcu. Na końcu zalać wrzącą wodą trocha pomieszać i zupa gotowa do jedzenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej