Śląska wodzionka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śląska wodzionka

Autor: Francik51

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 litrów

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół litra wody zagotować. Pokroić kromki chleba w drobną kosteczkę. Najlepszy będzie czerstwy chleb.

Krok 2

Czosnek rozgnieść w prasce. Dodać pieprz do smaku, majeranek i łyżkę smalcu. Na końcu zalać wrzącą wodą trocha pomieszać i zupa gotowa do jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej