Śląska wodzionka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śląska wodzionka

Autor: Francik51

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 litrów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pół litra wody zagotować. Pokroić kromki chleba w drobną kosteczkę. Najlepszy będzie czerstwy chleb.

Krok 2

Czosnek rozgnieść w prasce. Dodać pieprz do smaku, majeranek i łyżkę smalcu. Na końcu zalać wrzącą wodą trocha pomieszać i zupa gotowa do jedzenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śląska wodzionka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
przepyszne okraglaczki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej