Polewka po myśliwsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 gramów

150 mililitrów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1.5 litra

100 gramów

150 gramów

2 łyżki

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz ze skórki.

Krok 1

Chleb i mięso pokrój w kostkę, a szyjki rakowe w paski.

Krok 1

Chleb podsmaż na maśle* i dodaj do bulionu razem z mięsem, szyjkami i migdałami.

Krok 1

Gotuj przez chwilę, po czym wlej śmietanę.

Krok 1

Posyp natką pietruszki i przypraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej