
Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
20 gramów
2 łyżki
50 gramów
150 gramów
100 gramów
1.5 litra
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz i obierz ze skórki.
Krok 2
Chleb i mięso pokrój w kostkę, a szyjki rakowe w paski.
Krok 3
Chleb podsmaż na maśle* i dodaj do bulionu razem z mięsem, szyjkami i migdałami.
Krok 4
Gotuj przez chwilę, po czym wlej śmietanę.
Krok 5
Posyp natką pietruszki i przypraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej