
Składniki
1 szczypta
150 mililitrów
1 szczypta
20 gramów
2 łyżki
50 gramów
150 gramów
100 gramów
1.5 litra
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz i obierz ze skórki.
Krok 2
Chleb i mięso pokrój w kostkę, a szyjki rakowe w paski.
Krok 3
Chleb podsmaż na maśle* i dodaj do bulionu razem z mięsem, szyjkami i migdałami.
Krok 4
Gotuj przez chwilę, po czym wlej śmietanę.
Krok 5
Posyp natką pietruszki i przypraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej