Polewka po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polewka po myśliwsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

20 gramów

2 łyżki

50 gramów

150 gramów

100 gramów

1.5 litra

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz i obierz ze skórki.

Krok 2

Chleb i mięso pokrój w kostkę, a szyjki rakowe w paski.

Krok 3

Chleb podsmaż na maśle* i dodaj do bulionu razem z mięsem, szyjkami i migdałami.

Krok 4

Gotuj przez chwilę, po czym wlej śmietanę.

Krok 5

Posyp natką pietruszki i przypraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polewka po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polewka po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polewka po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polewka po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polewka po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polewka po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polewka po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polewka po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej