Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka nalać 500ml.wody,dodać bulionetkę drobiową,zupę ogórkową dobrze wszystko wymieszać i zagotować około 5 minut.

Krok 2

Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,mrożony groszek z marchewką.Gotować około 10 minut kiedy warzywa zmiękną,dodać starte na tarce ogórki,sok z ogórków i fasolę z puszki.Zupę doprawić-solą,pieprzem oraz cukrem.

Krok 3

Z mąki,jajka,wody mineralnej,płatków owsianych oraz kaszki mannej zrobić ciasto na naleśniki.Usmażyć na patelni placki.Gotowe nadziać fasolą i zawinąć jak tobołek na pałeczkę lub paluszka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej