
Składniki
1 opakowanie
4 sztuki
1 szklanka
3 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1.5 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka nalać 500ml.wody,dodać bulionetkę drobiową,zupę ogórkową dobrze wszystko wymieszać i zagotować około 5 minut.
Krok 2
Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,mrożony groszek z marchewką.Gotować około 10 minut kiedy warzywa zmiękną,dodać starte na tarce ogórki,sok z ogórków i fasolę z puszki.Zupę doprawić-solą,pieprzem oraz cukrem.
Krok 3
Z mąki,jajka,wody mineralnej,płatków owsianych oraz kaszki mannej zrobić ciasto na naleśniki.Usmażyć na patelni placki.Gotowe nadziać fasolą i zawinąć jak tobołek na pałeczkę lub paluszka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej