Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka nalać 500ml.wody,dodać bulionetkę drobiową,zupę ogórkową dobrze wszystko wymieszać i zagotować około 5 minut.

Krok 2

Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,mrożony groszek z marchewką.Gotować około 10 minut kiedy warzywa zmiękną,dodać starte na tarce ogórki,sok z ogórków i fasolę z puszki.Zupę doprawić-solą,pieprzem oraz cukrem.

Krok 3

Z mąki,jajka,wody mineralnej,płatków owsianych oraz kaszki mannej zrobić ciasto na naleśniki.Usmażyć na patelni placki.Gotowe nadziać fasolą i zawinąć jak tobołek na pałeczkę lub paluszka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej