Składniki
1 opakowanie
4 sztuki
1 szklanka
3 sztuki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1.5 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka nalać 500ml.wody,dodać bulionetkę drobiową,zupę ogórkową dobrze wszystko wymieszać i zagotować około 5 minut.
Krok 2
Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,mrożony groszek z marchewką.Gotować około 10 minut kiedy warzywa zmiękną,dodać starte na tarce ogórki,sok z ogórków i fasolę z puszki.Zupę doprawić-solą,pieprzem oraz cukrem.
Krok 3
Z mąki,jajka,wody mineralnej,płatków owsianych oraz kaszki mannej zrobić ciasto na naleśniki.Usmażyć na patelni placki.Gotowe nadziać fasolą i zawinąć jak tobołek na pałeczkę lub paluszka.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej