Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka nalać 500ml.wody,dodać bulionetkę drobiową,zupę ogórkową dobrze wszystko wymieszać i zagotować około 5 minut.

Krok 2

Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,mrożony groszek z marchewką.Gotować około 10 minut kiedy warzywa zmiękną,dodać starte na tarce ogórki,sok z ogórków i fasolę z puszki.Zupę doprawić-solą,pieprzem oraz cukrem.

Krok 3

Z mąki,jajka,wody mineralnej,płatków owsianych oraz kaszki mannej zrobić ciasto na naleśniki.Usmażyć na patelni placki.Gotowe nadziać fasolą i zawinąć jak tobołek na pałeczkę lub paluszka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej