Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka nalać 500ml.wody,dodać bulionetkę drobiową,zupę ogórkową dobrze wszystko wymieszać i zagotować około 5 minut.

Krok 2

Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki,mrożony groszek z marchewką.Gotować około 10 minut kiedy warzywa zmiękną,dodać starte na tarce ogórki,sok z ogórków i fasolę z puszki.Zupę doprawić-solą,pieprzem oraz cukrem.

Krok 3

Z mąki,jajka,wody mineralnej,płatków owsianych oraz kaszki mannej zrobić ciasto na naleśniki.Usmażyć na patelni placki.Gotowe nadziać fasolą i zawinąć jak tobołek na pałeczkę lub paluszka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jaś wędrowniczek w ogórkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej