Zupa Shrek ze szpinakiem i ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa Pani Szrek

Autor: mateuszmatij

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

4 łyżki

null

1 opakowanie

8 sztuk

0.25 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Dodaj kostkę rosołową i przyprawy oraz szpinak. Gotuj 20 min. i zmiksuj.

Krok 3

Przelej do talerzy.

Krok 4

Z natki pietruszki zrób włosy, rzodkiewki będą oczami. Z koperku zrób rzęsy, z plasterków marchwi policzki. Jogurtem namaluj uśmiech a z omletu wytnij zęby.

mateuszmatij

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej