
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
4 łyżki
null
1 opakowanie
8 sztuk
0.25 pęczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
Krok 2
Dodaj kostkę rosołową i przyprawy oraz szpinak. Gotuj 20 min. i zmiksuj.
Krok 3
Przelej do talerzy.
Krok 4
Z natki pietruszki zrób włosy, rzodkiewki będą oczami. Z koperku zrób rzęsy, z plasterków marchwi policzki. Jogurtem namaluj uśmiech a z omletu wytnij zęby.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej