Zupa Pani Szrek

Autor: mateuszmatij

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

null

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

8 sztuk

1 pęczek

0.25 pęczka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Dodaj kostkę rosołową i przyprawy oraz szpinak. Gotuj 20 min. i zmiksuj.

Krok 3

Przelej do talerzy.

Krok 4

Z natki pietruszki zrób włosy, rzodkiewki będą oczami. Z koperku zrób rzęsy, z plasterków marchwi policzki. Jogurtem namaluj uśmiech a z omletu wytnij zęby.

mateuszmatij

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa Pani Szrek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa na żółtkach
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej