
Składniki
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
3 szklanki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj w drobniutką kosteczkę i podsmaż razem z groszkiem na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Podlej bulionem Knorra i gotuj, do momentu gdy groszek będzie miękki.
Krok 3
Zestaw z ognia, zmiksuj, dopraw do smaku przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej