Kremowa zupa z zielonego groszku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z zielonego groszku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

3 szklanki

3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj w drobniutką kosteczkę i podsmaż razem z groszkiem na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Podlej bulionem Knorra i gotuj, do momentu gdy groszek będzie miękki.

Krok 3

Zestaw z ognia, zmiksuj, dopraw do smaku przyprawami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z zielonego groszku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej