Składniki
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
3 szklanki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj w drobniutką kosteczkę i podsmaż razem z groszkiem na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Podlej bulionem Knorra i gotuj, do momentu gdy groszek będzie miękki.
Krok 3
Zestaw z ognia, zmiksuj, dopraw do smaku przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
7 osób ogląda przepis: 
Sałatka "Drwala" z soczystym kurczakiem, kiełbasą i serem - VIDEO
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej