
Składniki
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
3 szklanki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj w drobniutką kosteczkę i podsmaż razem z groszkiem na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Podlej bulionem Knorra i gotuj, do momentu gdy groszek będzie miękki.
Krok 3
Zestaw z ognia, zmiksuj, dopraw do smaku przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej