Ryba z grzybami mun przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z grzybami mun

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

3 łyżki

20 gramów

1 sztuka

125 mililitrów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, odciśnij i pokrój na kawałki.

Krok 2

Do białka dodaj 1 łyżkę mąki, 1 łyżki sherry i przyprawę Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rybę pokrój na cienkie paski i wrzuć do białka. Odstaw na chwilę.

Krok 4

Bulion wymieszaj z pozostałą łyżką sherry, sosem sojowym i łyżką mąki. Dymkę pokrój na plastry.

Krok 5

Na rozgrzany olej wrzucaj kawałki ryby i podsmaż je na złoto, po czym odsącz.

Krok 6

Teraz wrzuć poszatkowaną cebulę, podsmaż przez minutę i dodaj grzyby. Znowu podsmaż minutę i wyjmij. Do bulionu dodaj tłuszcz z patelni oraz wszystkie pozostałe składniki. Rybę podawaj z ryżem polaną bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej