Ryba z grzybami mun

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

20 gramów

2 sztuki

125 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

100 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, odciśnij i pokrój na kawałki.

Krok 2

Do białka dodaj 1 łyżkę mąki, 1 łyżki sherry i przyprawę Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rybę pokrój na cienkie paski i wrzuć do białka. Odstaw na chwilę.

Krok 4

Bulion wymieszaj z pozostałą łyżką sherry, sosem sojowym i łyżką mąki. Dymkę pokrój na plastry.

Krok 5

Na rozgrzany olej wrzucaj kawałki ryby i podsmaż je na złoto, po czym odsącz.

Krok 6

Teraz wrzuć poszatkowaną cebulę, podsmaż przez minutę i dodaj grzyby. Znowu podsmaż minutę i wyjmij. Do bulionu dodaj tłuszcz z patelni oraz wszystkie pozostałe składniki. Rybę podawaj z ryżem polaną bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej