
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
3 łyżki
20 gramów
1 sztuka
125 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, odciśnij i pokrój na kawałki.
Krok 2
Do białka dodaj 1 łyżkę mąki, 1 łyżki sherry i przyprawę Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Rybę pokrój na cienkie paski i wrzuć do białka. Odstaw na chwilę.
Krok 4
Bulion wymieszaj z pozostałą łyżką sherry, sosem sojowym i łyżką mąki. Dymkę pokrój na plastry.
Krok 5
Na rozgrzany olej wrzucaj kawałki ryby i podsmaż je na złoto, po czym odsącz.
Krok 6
Teraz wrzuć poszatkowaną cebulę, podsmaż przez minutę i dodaj grzyby. Znowu podsmaż minutę i wyjmij. Do bulionu dodaj tłuszcz z patelni oraz wszystkie pozostałe składniki. Rybę podawaj z ryżem polaną bulionem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej