
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
3 łyżki
20 gramów
1 sztuka
125 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, odciśnij i pokrój na kawałki.
Krok 2
Do białka dodaj 1 łyżkę mąki, 1 łyżki sherry i przyprawę Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Rybę pokrój na cienkie paski i wrzuć do białka. Odstaw na chwilę.
Krok 4
Bulion wymieszaj z pozostałą łyżką sherry, sosem sojowym i łyżką mąki. Dymkę pokrój na plastry.
Krok 5
Na rozgrzany olej wrzucaj kawałki ryby i podsmaż je na złoto, po czym odsącz.
Krok 6
Teraz wrzuć poszatkowaną cebulę, podsmaż przez minutę i dodaj grzyby. Znowu podsmaż minutę i wyjmij. Do bulionu dodaj tłuszcz z patelni oraz wszystkie pozostałe składniki. Rybę podawaj z ryżem polaną bulionem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































