Ryba z grzybami mun

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

20 gramów

2 sztuki

125 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

100 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, odciśnij i pokrój na kawałki.

Krok 2

Do białka dodaj 1 łyżkę mąki, 1 łyżki sherry i przyprawę Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rybę pokrój na cienkie paski i wrzuć do białka. Odstaw na chwilę.

Krok 4

Bulion wymieszaj z pozostałą łyżką sherry, sosem sojowym i łyżką mąki. Dymkę pokrój na plastry.

Krok 5

Na rozgrzany olej wrzucaj kawałki ryby i podsmaż je na złoto, po czym odsącz.

Krok 6

Teraz wrzuć poszatkowaną cebulę, podsmaż przez minutę i dodaj grzyby. Znowu podsmaż minutę i wyjmij. Do bulionu dodaj tłuszcz z patelni oraz wszystkie pozostałe składniki. Rybę podawaj z ryżem polaną bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej