Ryba z grzybami mun przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z grzybami mun

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

3 łyżki

20 gramów

1 sztuka

125 mililitrów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz według przepisu na opakowaniu, odciśnij i pokrój na kawałki.

Krok 2

Do białka dodaj 1 łyżkę mąki, 1 łyżki sherry i przyprawę Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Rybę pokrój na cienkie paski i wrzuć do białka. Odstaw na chwilę.

Krok 4

Bulion wymieszaj z pozostałą łyżką sherry, sosem sojowym i łyżką mąki. Dymkę pokrój na plastry.

Krok 5

Na rozgrzany olej wrzucaj kawałki ryby i podsmaż je na złoto, po czym odsącz.

Krok 6

Teraz wrzuć poszatkowaną cebulę, podsmaż przez minutę i dodaj grzyby. Znowu podsmaż minutę i wyjmij. Do bulionu dodaj tłuszcz z patelni oraz wszystkie pozostałe składniki. Rybę podawaj z ryżem polaną bulionem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z grzybami mun - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej