Ryba w majeranku i jabłkach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ryba w majeranku i jabłkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

100 gramów

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Filety posól i popieprz, po czym odstaw do lodówki na 60 minut.

Krok 3

W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwę jabłek. Posyp majerankiem i posól.

Krok 4

Połóż filety, skrop je sokiem z cytryny i posyp masłem.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej