
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
100 gramów
1 kilogram
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Filety posól i popieprz, po czym odstaw do lodówki na 60 minut.
Krok 3
W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwę jabłek. Posyp majerankiem i posól.
Krok 4
Połóż filety, skrop je sokiem z cytryny i posyp masłem.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 150 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej