Ryba w majeranku i jabłkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w majeranku i jabłkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

100 gramów

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Filety posól i popieprz, po czym odstaw do lodówki na 60 minut.

Krok 3

W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwę jabłek. Posyp majerankiem i posól.

Krok 4

Połóż filety, skrop je sokiem z cytryny i posyp masłem.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej