Ryba w majeranku i jabłkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w majeranku i jabłkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

100 gramów

1 kilogram

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz i pokrój w plastry.

Krok 2

Filety posól i popieprz, po czym odstaw do lodówki na 60 minut.

Krok 3

W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwę jabłek. Posyp majerankiem i posól.

Krok 4

Połóż filety, skrop je sokiem z cytryny i posyp masłem.

Krok 5

Piecz 25 minut w temperaturze 150 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w majeranku i jabłkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej