
Składniki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
100 gramów
1 kilogram
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz i pokrój w plastry.
Krok 2
Filety posól i popieprz, po czym odstaw do lodówki na 60 minut.
Krok 3
W żaroodpornym naczyniu ułóż warstwę jabłek. Posyp majerankiem i posól.
Krok 4
Połóż filety, skrop je sokiem z cytryny i posyp masłem.
Krok 5
Piecz 25 minut w temperaturze 150 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej