
Składniki
null
null
1 sztuka
1 szklanka
0.5 sztuki
4 łyżki
1.5 szklanki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz i przełóż do rondelka.
Krok 2
Śmietanę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny i zalej filety.
Krok 3
Odstaw do lodówki na 1 godzinę, do marynowania.
Krok 4
Wyciągnij ryby, osącz z nadmiaru zalewy i obtocz w mące.
Krok 5
Smaż prze 10 minut., łącznie z obydwóch stron.
Krok 6
Filety polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej