Pyszna flądra w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna flądra w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

1 szklanka

0.5 sztuki

4 łyżki

1.5 szklanki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz i przełóż do rondelka.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny i zalej filety.

Krok 3

Odstaw do lodówki na 1 godzinę, do marynowania.

Krok 4

Wyciągnij ryby, osącz z nadmiaru zalewy i obtocz w mące.

Krok 5

Smaż prze 10 minut., łącznie z obydwóch stron.

Krok 6

Filety polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pasta z awokado - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej