
Składniki
null
null
1 sztuka
1 szklanka
0.5 sztuki
4 łyżki
1.5 szklanki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz i przełóż do rondelka.
Krok 2
Śmietanę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny i zalej filety.
Krok 3
Odstaw do lodówki na 1 godzinę, do marynowania.
Krok 4
Wyciągnij ryby, osącz z nadmiaru zalewy i obtocz w mące.
Krok 5
Smaż prze 10 minut., łącznie z obydwóch stron.
Krok 6
Filety polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej