Pyszna flądra w sosie musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna flądra w sosie musztardowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 sztuka

1 szklanka

0.5 sztuki

4 łyżki

1.5 szklanki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz i przełóż do rondelka.

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny i zalej filety.

Krok 3

Odstaw do lodówki na 1 godzinę, do marynowania.

Krok 4

Wyciągnij ryby, osącz z nadmiaru zalewy i obtocz w mące.

Krok 5

Smaż prze 10 minut., łącznie z obydwóch stron.

Krok 6

Filety polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna flądra w sosie musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej