
Składniki
null
null
1 sztuka
1 szklanka
0.5 sztuki
4 łyżki
1.5 szklanki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz i przełóż do rondelka.
Krok 2
Śmietanę wymieszaj z musztardą i sokiem z cytryny i zalej filety.
Krok 3
Odstaw do lodówki na 1 godzinę, do marynowania.
Krok 4
Wyciągnij ryby, osącz z nadmiaru zalewy i obtocz w mące.
Krok 5
Smaż prze 10 minut., łącznie z obydwóch stron.
Krok 6
Filety polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























