Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
200 gramów
200 gramów
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Dodaj pokruszony ser pleśniowy.

Krok 2
Sałatę umyj, porwij na mniejsze kawałki i pomieszaj z sosem. Następnie rozłóż na talerze.

Krok 3
Awokado obierz ze skórki, usuń ze środka pestkę, następnie pokrój w kostkę i ułóż na sałacie. Cebulę i pomidory pokrój w kostkę, pieczarki w pół-plastry. Podobnie jak awokado, ułóż je na sałacie.

Krok 4
Na patelnię wlej olej. Pokrój boczek w paski, przełóż go na patelnię i dokładnie wysmaż na skwarki. Następnie przełóż na sałatę. Wołowinę pokrój w paski i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Podsmaż na tej samej patelni, na której smażony był boczek. Po usmażeniu również umieść ją na sałacie. Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej