Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
200 gramów
200 gramów
50 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Dodaj pokruszony ser pleśniowy.

Krok 2
Sałatę umyj, porwij na mniejsze kawałki i pomieszaj z sosem. Następnie rozłóż na talerze.

Krok 3
Awokado obierz ze skórki, usuń ze środka pestkę, następnie pokrój w kostkę i ułóż na sałacie. Cebulę i pomidory pokrój w kostkę, pieczarki w pół-plastry. Podobnie jak awokado, ułóż je na sałacie.

Krok 4
Na patelnię wlej olej. Pokrój boczek w paski, przełóż go na patelnię i dokładnie wysmaż na skwarki. Następnie przełóż na sałatę. Wołowinę pokrój w paski i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Podsmaż na tej samej patelni, na której smażony był boczek. Po usmażeniu również umieść ją na sałacie. Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej






















Sałatka teksańska - VIDEO

