Sałatka teksańska - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

266 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

200 gramów

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Dodaj pokruszony ser pleśniowy.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Sałatę umyj, porwij na mniejsze kawałki i pomieszaj z sosem. Następnie rozłóż na talerze.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Awokado obierz ze skórki, usuń ze środka pestkę, następnie pokrój w kostkę i ułóż na sałacie. Cebulę i pomidory pokrój w kostkę, pieczarki w pół-plastry. Podobnie jak awokado, ułóż je na sałacie.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na patelnię wlej olej. Pokrój boczek w paski, przełóż go na patelnię i dokładnie wysmaż na skwarki. Następnie przełóż na sałatę. Wołowinę pokrój w paski i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Podsmaż na tej samej patelni, na której smażony był boczek. Po usmażeniu również umieść ją na sałacie. Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Tomek Świstowski

    Tomek Świstowski, 13.11.2015

    chyba nie ten dzial ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej