Sałatka teksańska video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Sałatka teksańska - VIDEO

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

272 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

220 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

200 gramów

200 gramów

50 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem oraz ketchupem. Dodaj pokruszony ser pleśniowy.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Sałatę umyj, porwij na mniejsze kawałki i pomieszaj z sosem. Następnie rozłóż na talerze.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Awokado obierz ze skórki, usuń ze środka pestkę, następnie pokrój w kostkę i ułóż na sałacie. Cebulę i pomidory pokrój w kostkę, pieczarki w pół-plastry. Podobnie jak awokado, ułóż je na sałacie.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na patelnię wlej olej. Pokrój boczek w paski, przełóż go na patelnię i dokładnie wysmaż na skwarki. Następnie przełóż na sałatę. Wołowinę pokrój w paski i oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Podsmaż na tej samej patelni, na której smażony był boczek. Po usmażeniu również umieść ją na sałacie. Przed podaniem posyp sałatkę grzankami.

Sałatka teksańska - VIDEO - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Tomek Świstowski

    Tomek Świstowski , 13.11.2015

    chyba nie ten dzial ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka teksańska - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej