Aromatyczna fasolka duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna fasolka duszona

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę wypłucz dokładnie, zalej zimną wodą tak aby była cała zakryta i odstaw na przynajmniej kilka godzin żeby napęczniała.

Krok 2

Ponownie wypłucz fasolę, wlej ok. 1,5 litra wody i gotuj aż będzie prawie miękka.

Krok 3

Kiełbasę pokrój w kostkę, zrumień na patelni z olejem. Gdy się dobrze podsmaży dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek, smaż razem kilka minut a następnie przełóż całość do fasoli.

Krok 4

Dosyp Fix do kurczaka, wkrusz kostki bulionowe, dodaj koncentrat i majeranek. Wymieszaj i duś powoli aż fasola będzie całkiem miękka. Jeśli trzeba dolej trochę wody.

Krok 5

Podawaj na gorąco z dodatkiem świeżego chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Młode ziemniaki z oliwkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej