Aromatyczna fasolka duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna fasolka duszona

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę wypłucz dokładnie, zalej zimną wodą tak aby była cała zakryta i odstaw na przynajmniej kilka godzin żeby napęczniała.

Krok 2

Ponownie wypłucz fasolę, wlej ok. 1,5 litra wody i gotuj aż będzie prawie miękka.

Krok 3

Kiełbasę pokrój w kostkę, zrumień na patelni z olejem. Gdy się dobrze podsmaży dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek, smaż razem kilka minut a następnie przełóż całość do fasoli.

Krok 4

Dosyp Fix do kurczaka, wkrusz kostki bulionowe, dodaj koncentrat i majeranek. Wymieszaj i duś powoli aż fasola będzie całkiem miękka. Jeśli trzeba dolej trochę wody.

Krok 5

Podawaj na gorąco z dodatkiem świeżego chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej