Aromatyczna fasolka duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna fasolka duszona

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę wypłucz dokładnie, zalej zimną wodą tak aby była cała zakryta i odstaw na przynajmniej kilka godzin żeby napęczniała.

Krok 2

Ponownie wypłucz fasolę, wlej ok. 1,5 litra wody i gotuj aż będzie prawie miękka.

Krok 3

Kiełbasę pokrój w kostkę, zrumień na patelni z olejem. Gdy się dobrze podsmaży dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek, smaż razem kilka minut a następnie przełóż całość do fasoli.

Krok 4

Dosyp Fix do kurczaka, wkrusz kostki bulionowe, dodaj koncentrat i majeranek. Wymieszaj i duś powoli aż fasola będzie całkiem miękka. Jeśli trzeba dolej trochę wody.

Krok 5

Podawaj na gorąco z dodatkiem świeżego chleba.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna fasolka duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej