Składniki
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj, osusz, natrzyj dokładnie z każdej strony solą.
Krok 2
Jajka roztrzep i obtocz w nich każdego pstrąga. Smaż na rozgrzanej oliwie przez ok. 15 minut z obu stron. Zdejmij z patelni, odstaw w ciepłe miejsce.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę, chili wypestkuj i posiekaj. Zmiksuj warzywa dodając ocet i odrobinę soli.
Krok 4
Podsmaż mus na rozgrzanym tłuszczu i duś na małym ogniu przez ok. 10 minut.
Krok 5
Wymieszaj z posiekaną kolendrą i polej pomidorowym sosem przełożone na półmisek ryby. Podawaj z ziemniakami lub chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej