Pomidorowe pstrągi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe pstrągi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone i oczyszczone ryby umyj, osusz, natrzyj dokładnie z każdej strony solą.

Krok 2

Jajka roztrzep i obtocz w nich każdego pstrąga. Smaż na rozgrzanej oliwie przez ok. 15 minut z obu stron. Zdejmij z patelni, odstaw w ciepłe miejsce.

Krok 3

Cebulę obierz i posiekaj, pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę, chili wypestkuj i posiekaj. Zmiksuj warzywa dodając ocet i odrobinę soli.

Krok 4

Podsmaż mus na rozgrzanym tłuszczu i duś na małym ogniu przez ok. 10 minut.

Krok 5

Wymieszaj z posiekaną kolendrą i polej pomidorowym sosem przełożone na półmisek ryby. Podawaj z ziemniakami lub chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe pstrągi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej