Buraki na zimę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraki na zimę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

3 szklanki

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

null

3 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki gotuj przez około godzinę, potem obierz oraz zetrzyj na tarce (na grubych oczkach) lub przy użyciu maszynki.

Krok 2

Paprykę oraz cebulę pokrój na małe kawałki i podsmaż na oleju, do momentu, będą złociste.

Krok 3

Całość zagotuj i wymieszaj ze sobą (paprykę z cebulą oraz buraki).

Krok 4

Kolejny raz zagotuj sałatkę przez ok. 30 minut, mieszając.

Krok 5

Gorącą sałatkę umieść w słoikach i szybko zakręć, a następnie postaw do góry dnem (powinny tak stać do ostygnięcia).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chili Con Carne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej