Buraki na zimę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraki na zimę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

null

3 szklanki

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

null

3 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki gotuj przez około godzinę, potem obierz oraz zetrzyj na tarce (na grubych oczkach) lub przy użyciu maszynki.

Krok 2

Paprykę oraz cebulę pokrój na małe kawałki i podsmaż na oleju, do momentu, będą złociste.

Krok 3

Całość zagotuj i wymieszaj ze sobą (paprykę z cebulą oraz buraki).

Krok 4

Kolejny raz zagotuj sałatkę przez ok. 30 minut, mieszając.

Krok 5

Gorącą sałatkę umieść w słoikach i szybko zakręć, a następnie postaw do góry dnem (powinny tak stać do ostygnięcia).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraki na zimę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej