
Składniki
1 szklanka
null
null
3 szklanki
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
3 sztuki
null
3 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki gotuj przez około godzinę, potem obierz oraz zetrzyj na tarce (na grubych oczkach) lub przy użyciu maszynki.
Krok 2
Paprykę oraz cebulę pokrój na małe kawałki i podsmaż na oleju, do momentu, będą złociste.
Krok 3
Całość zagotuj i wymieszaj ze sobą (paprykę z cebulą oraz buraki).
Krok 4
Kolejny raz zagotuj sałatkę przez ok. 30 minut, mieszając.
Krok 5
Gorącą sałatkę umieść w słoikach i szybko zakręć, a następnie postaw do góry dnem (powinny tak stać do ostygnięcia).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej