
Składniki
1 szklanka
null
null
3 szklanki
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
3 sztuki
null
3 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki gotuj przez około godzinę, potem obierz oraz zetrzyj na tarce (na grubych oczkach) lub przy użyciu maszynki.
Krok 2
Paprykę oraz cebulę pokrój na małe kawałki i podsmaż na oleju, do momentu, będą złociste.
Krok 3
Całość zagotuj i wymieszaj ze sobą (paprykę z cebulą oraz buraki).
Krok 4
Kolejny raz zagotuj sałatkę przez ok. 30 minut, mieszając.
Krok 5
Gorącą sałatkę umieść w słoikach i szybko zakręć, a następnie postaw do góry dnem (powinny tak stać do ostygnięcia).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej