Wątróbka wieprzowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wątróbka wieprzowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

124 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiksuj z oregano, dodaj oliwę, ocet, łyżkę sproszkowanej papryki i chilli.

Wątróbka wieprzowa - Krok 1

Krok 2

Wątrobę pokrój na paski, dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i usmaż na oleju. Zalej przygotowaną marynatą i odstaw na noc pod przykryciem.

Wątróbka wieprzowa - Krok 2

Krok 3

Przełóż wszystko do garnka, zagotuj i duś jeszcze przez 15 minut. Ewentualnie dopraw do smaku. Podawaj na gorąco z chlebem.

Wątróbka wieprzowa - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wątróbka wieprzowaWątróbka wieprzowa

Zazwyczaj wątróbkę wieprzową podsmaża się na patelni z dużą ilością cebulki. Jeśli jednak masz ochotę wypróbować inny sposób na przyrządzenie tego rodzaju mięsa, zainspiruj się bogatą w smaki kuchnią hiszpańską. Duszona wątroba z dodatkiem oregano z tego przepisu jest pikantna i bogata w aromatyczne przyprawy. Wyrazisty smak mięsa uzyskasz dzięki marynacie, którą przygotujesz na bazie oliwy z oliwek z dodatkiem posiekanej papryczki chili, słodkiej papryki w proszku, świeżych listków oregano oraz octu winnego. Wszystkie składniki zmiksuj za pomocą blendera ręcznego. Wątróbkę pokrój w paski i usmaż na rozgrzanym oleju, po czym zdejmij ją z patelni i zalej przygotowaną wcześniej pikantną marynatą. Odstaw mięso, aby przeniknęło przyprawami, najlepiej na całą noc. Następnie przez około kwadrans duś wątróbkę z sosem w garnku o grubym dnie. Danie serwuj na ciepło z dodatkiem pieczywa, np. bułek kukurydzianych lub klasycznych kajzerek z makiem. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.