Mielone z suszonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z suszonymi grzybami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wrzątkiem, odstawić na ok. 15 minut, a potem gotować do miękkości. Odcedzić, odstawić do ostygnięcia, po czym drobno posiekać. Cebule obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać posiekane grzyby, chwilę przesmażyć i odstawić.

Krok 2

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, przestygniętymi grzybami, smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i przyprawą do mięs Knorr. Dodać bułkę tartą, tak aby masa była zwarta.

Krok 3

Formować okrągłe kotleciki i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Potrawka z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej