Składniki
500 gramów
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
4 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalać wrzątkiem, odstawić na ok. 15 minut, a potem gotować do miękkości. Odcedzić, odstawić do ostygnięcia, po czym drobno posiekać. Cebule obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać posiekane grzyby, chwilę przesmażyć i odstawić.
Krok 2
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, przestygniętymi grzybami, smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i przyprawą do mięs Knorr. Dodać bułkę tartą, tak aby masa była zwarta.
Krok 3
Formować okrągłe kotleciki i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej