Mielone z suszonymi grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mielone z suszonymi grzybami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalać wrzątkiem, odstawić na ok. 15 minut, a potem gotować do miękkości. Odcedzić, odstawić do ostygnięcia, po czym drobno posiekać. Cebule obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać posiekane grzyby, chwilę przesmażyć i odstawić.

Krok 2

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, przestygniętymi grzybami, smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i przyprawą do mięs Knorr. Dodać bułkę tartą, tak aby masa była zwarta.

Krok 3

Formować okrągłe kotleciki i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z suszonymi grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej