
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalać wrzątkiem, odstawić na ok. 15 minut, a potem gotować do miękkości. Odcedzić, odstawić do ostygnięcia, po czym drobno posiekać. Cebule obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Dodać posiekane grzyby, chwilę przesmażyć i odstawić.
Krok 2
Mięso mielone wymieszać z jajkiem, przestygniętymi grzybami, smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i przyprawą do mięs Knorr. Dodać bułkę tartą, tak aby masa była zwarta.
Krok 3
Formować okrągłe kotleciki i smażyć na oleju na rumiano ze wszystkich stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej