
Składniki
700 gramów
1
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
8 sztuk
175 gramów
25 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
2 sztuki
6 ziaren
3 sztuki
0.5 litra
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj mięso, całkowicie usuń tłuszcz i pokrój w małą kostkę. W rondlu rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso, aż zacznie puszczać sok.

Krok 2
Obierz pomidory. Pokrój cebule i czosnek, smaż przez około 2 minuty. Dodaj paprykę, obrane ze skórki pomidory, kurkumę, posiekany imbir, pokrojoną papryczkę chilli.

Krok 3
Dolej wodę, dodaj kostkę Knorr i duś pod przykryciem przez 30 minut. Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę.

Krok 4
Odkryj rondel i odparuj prawie całą wodę. Dodaj pozostałe składniki. Duś przez kolejne 30 minut na bardzo małym ogniu. Mieszaj, aby mięso i sos nie przywierały do dna. Podawaj na ciepło z ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























Wieprzowina vindaloo

