Składniki
700 gramów
1
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
8 sztuk
175 gramów
25 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1.5 łyżeczki
2 sztuki
6 ziaren
3 sztuki
0.5 litra
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj mięso, całkowicie usuń tłuszcz i pokrój w małą kostkę. W rondlu rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso, aż zacznie puszczać sok.
Krok 2
Obierz pomidory. Pokrój cebule i czosnek, smaż przez około 2 minuty. Dodaj paprykę, obrane ze skórki pomidory, kurkumę, posiekany imbir, pokrojoną papryczkę chilli.
Krok 3
Dolej wodę, dodaj kostkę Knorr i duś pod przykryciem przez 30 minut. Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę.
Krok 4
Odkryj rondel i odparuj prawie całą wodę. Dodaj pozostałe składniki. Duś przez kolejne 30 minut na bardzo małym ogniu. Mieszaj, aby mięso i sos nie przywierały do dna. Podawaj na ciepło z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej