Efektowna taca kanapek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Efektowna taca kanapek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
24 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 plastrów

2 sztuki

0.5 pęczka

6 plastrów

0.5 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

150 gramów

8 sztuk

null

null

3 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki z serem: Tosty przekrój po przekątnej i posmaruj 0,3 serka, obłóż plasterkami sera żółtego i cząstkami pomarańczy.

Krok 2

Pomidorki, pomidora pokrój w plastry.

Krok 3

Kanapki z fetą: Kromki posmaruj 0,3 serka i poprzekrawaj na połowy. Obłóż pokrojonym plasterki ogórkiem oraz fetą. Udekoruj plasterkami pomidorków.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, szczypiorek posiekaj, a awokado pokrój w plastry.

Krok 5

Kanapki z jajkiem i awokado: Kromki posmaruj pozostałym serkiem, przekrój na połowy i obłóż plasterkami awokado, jajka, posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Ciasto kora
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej