
Składniki
3 sztuki
6 plastrów
2 sztuki
0.5 pęczka
6 plastrów
0.5 sztuki
4 sztuki
5 sztuk
150 gramów
8 sztuk
null
null
3 sztuki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kanapki z serem: Tosty przekrój po przekątnej i posmaruj 0,3 serka, obłóż plasterkami sera żółtego i cząstkami pomarańczy.
Krok 2
Pomidorki, pomidora pokrój w plastry.
Krok 3
Kanapki z fetą: Kromki posmaruj 0,3 serka i poprzekrawaj na połowy. Obłóż pokrojonym plasterki ogórkiem oraz fetą. Udekoruj plasterkami pomidorków.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo, szczypiorek posiekaj, a awokado pokrój w plastry.
Krok 5
Kanapki z jajkiem i awokado: Kromki posmaruj pozostałym serkiem, przekrój na połowy i obłóż plasterkami awokado, jajka, posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























