Efektowna taca kanapek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Efektowna taca kanapek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
24 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 plastrów

2 sztuki

0.5 pęczka

6 plastrów

0.5 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

150 gramów

8 sztuk

null

null

3 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki z serem: Tosty przekrój po przekątnej i posmaruj 0,3 serka, obłóż plasterkami sera żółtego i cząstkami pomarańczy.

Krok 2

Pomidorki, pomidora pokrój w plastry.

Krok 3

Kanapki z fetą: Kromki posmaruj 0,3 serka i poprzekrawaj na połowy. Obłóż pokrojonym plasterki ogórkiem oraz fetą. Udekoruj plasterkami pomidorków.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, szczypiorek posiekaj, a awokado pokrój w plastry.

Krok 5

Kanapki z jajkiem i awokado: Kromki posmaruj pozostałym serkiem, przekrój na połowy i obłóż plasterkami awokado, jajka, posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej