Efektowna taca kanapek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Efektowna taca kanapek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
24 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 plastrów

2 sztuki

0.5 pęczka

6 plastrów

0.5 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

150 gramów

8 sztuk

null

null

3 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki z serem: Tosty przekrój po przekątnej i posmaruj 0,3 serka, obłóż plasterkami sera żółtego i cząstkami pomarańczy.

Krok 2

Pomidorki, pomidora pokrój w plastry.

Krok 3

Kanapki z fetą: Kromki posmaruj 0,3 serka i poprzekrawaj na połowy. Obłóż pokrojonym plasterki ogórkiem oraz fetą. Udekoruj plasterkami pomidorków.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, szczypiorek posiekaj, a awokado pokrój w plastry.

Krok 5

Kanapki z jajkiem i awokado: Kromki posmaruj pozostałym serkiem, przekrój na połowy i obłóż plasterkami awokado, jajka, posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej