Efektowna taca kanapek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Efektowna taca kanapek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
24 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 plastrów

2 sztuki

0.5 pęczka

6 plastrów

0.5 sztuki

4 sztuki

5 sztuk

150 gramów

8 sztuk

null

null

3 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kanapki z serem: Tosty przekrój po przekątnej i posmaruj 0,3 serka, obłóż plasterkami sera żółtego i cząstkami pomarańczy.

Krok 2

Pomidorki, pomidora pokrój w plastry.

Krok 3

Kanapki z fetą: Kromki posmaruj 0,3 serka i poprzekrawaj na połowy. Obłóż pokrojonym plasterki ogórkiem oraz fetą. Udekoruj plasterkami pomidorków.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, szczypiorek posiekaj, a awokado pokrój w plastry.

Krok 5

Kanapki z jajkiem i awokado: Kromki posmaruj pozostałym serkiem, przekrój na połowy i obłóż plasterkami awokado, jajka, posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Efektowna taca kanapek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej