Włoski powiew lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski powiew lata

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i kroimy na kawałki. Pomidory myjemy, kroimy w ósemki. Ser mozzarella wyciągamy z zalewy. Kroimy w dość grubą kostkę. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą mieszamy.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Zalewamy nim przygotowną sałatkę na 15 minut przed podaniem. Delikatnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej