Włoski powiew lata

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i kroimy na kawałki. Pomidory myjemy, kroimy w ósemki. Ser mozzarella wyciągamy z zalewy. Kroimy w dość grubą kostkę. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą mieszamy.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Zalewamy nim przygotowną sałatkę na 15 minut przed podaniem. Delikatnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej