Włoski powiew lata przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoski powiew lata

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i kroimy na kawałki. Pomidory myjemy, kroimy w ósemki. Ser mozzarella wyciągamy z zalewy. Kroimy w dość grubą kostkę. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą mieszamy.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Zalewamy nim przygotowną sałatkę na 15 minut przed podaniem. Delikatnie mieszamy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoski powiew lata - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej