Amur pieczony w folii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

8

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Cebulę i pieczarki oczyść, opłucz i pokrój w paseczki.

Krok 4

Natkę posiekaj i dodaj do pieczarek, wymieszaj.

Krok 5

Folię aluminiową wysmaruj tłuszczem, a następnie ułóż na niej rybę. Przełóż ją pieczarkami i cebulą. Zawiń starannie.

Krok 6

Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Faszerowane pomidory
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej