Amur pieczony w folii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur pieczony w folii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

12

40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

202 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Cebulę i pieczarki oczyść, opłucz i pokrój w paseczki.

Krok 4

Natkę posiekaj i dodaj do pieczarek, wymieszaj.

Krok 5

Folię aluminiową wysmaruj tłuszczem, a następnie ułóż na niej rybę. Przełóż ją pieczarkami i cebulą. Zawiń starannie.

Krok 6

Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej