Amur pieczony w folii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Amur pieczony w folii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

12

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

202 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego i wypatroszonego amura umyj, a następnie przekrój wzdłuż na połówki. Usuń ości i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 2

Posyp pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 3

Cebulę i pieczarki oczyść, opłucz i pokrój w paseczki.

Krok 4

Natkę posiekaj i dodaj do pieczarek, wymieszaj.

Krok 5

Folię aluminiową wysmaruj tłuszczem, a następnie ułóż na niej rybę. Przełóż ją pieczarkami i cebulą. Zawiń starannie.

Krok 6

Piecz przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopniu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Amur pieczony w folii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej