Ryba po pakistańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po pakistańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 litra

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

150 gramów

500 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Posiekaj cebulę w niewielką kostkę i smaż aż się zarumieni.

Krok 3

Następnie dodaj imbir, cukier, curry i podsmaż chwilę.

Krok 5

Włóż filety. Gotuj aż filety zmiękną i się połamią a nadmiar wody z sosu odparuje.

Krok 6

Ryż ugotuj z rodzynkami i polej sosem z rybą. Posyp posiekaną natka pietruszką.

Krok 1

Filety z ryby wyczyść, umyj i osusz. Następnie posyp marynatą Knorr.

Krok 4

Do przypraw dodaj jogurt i sok z cytryny. Zmieszaj wszystko dobrze.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Frytki z piekarnika
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej