
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 litra
2 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
150 gramów
500 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Posiekaj cebulę w niewielką kostkę i smaż aż się zarumieni.
Krok 3
Następnie dodaj imbir, cukier, curry i podsmaż chwilę.
Krok 5
Włóż filety. Gotuj aż filety zmiękną i się połamią a nadmiar wody z sosu odparuje.
Krok 6
Ryż ugotuj z rodzynkami i polej sosem z rybą. Posyp posiekaną natka pietruszką.
Krok 1
Filety z ryby wyczyść, umyj i osusz. Następnie posyp marynatą Knorr.
Krok 4
Do przypraw dodaj jogurt i sok z cytryny. Zmieszaj wszystko dobrze.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej