Ryba po pakistańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba po pakistańsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

0.5 litra

2 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

150 gramów

500 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Posiekaj cebulę w niewielką kostkę i smaż aż się zarumieni.

Krok 3

Następnie dodaj imbir, cukier, curry i podsmaż chwilę.

Krok 5

Włóż filety. Gotuj aż filety zmiękną i się połamią a nadmiar wody z sosu odparuje.

Krok 6

Ryż ugotuj z rodzynkami i polej sosem z rybą. Posyp posiekaną natka pietruszką.

Krok 1

Filety z ryby wyczyść, umyj i osusz. Następnie posyp marynatą Knorr.

Krok 4

Do przypraw dodaj jogurt i sok z cytryny. Zmieszaj wszystko dobrze.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba po pakistańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej