
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
0.5 litra
2 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
150 gramów
500 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Posiekaj cebulę w niewielką kostkę i smaż aż się zarumieni.
Krok 3
Następnie dodaj imbir, cukier, curry i podsmaż chwilę.
Krok 5
Włóż filety. Gotuj aż filety zmiękną i się połamią a nadmiar wody z sosu odparuje.
Krok 6
Ryż ugotuj z rodzynkami i polej sosem z rybą. Posyp posiekaną natka pietruszką.
Krok 1
Filety z ryby wyczyść, umyj i osusz. Następnie posyp marynatą Knorr.
Krok 4
Do przypraw dodaj jogurt i sok z cytryny. Zmieszaj wszystko dobrze.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej