Znakomite filety w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomite filety w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Obtocz w mące i usmaż na złoty kolor z obydwóch stron. Zdejmij z patelni.

Krok 3

Cebulę obierz i zeszklij na tłuszczu pozostałym po smażeniu ryby dodaj obrane i starte na tarce pozostałe warzywa, podsmaż, podlej odrobiną wody i duś prze 20 minut.

Krok 4

Wymieszaj z przecierem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 10 minut.

Krok 5

Wyłóż ryby i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Barszcz z jabłkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej