Znakomite filety w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomite filety w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Obtocz w mące i usmaż na złoty kolor z obydwóch stron. Zdejmij z patelni.

Krok 3

Cebulę obierz i zeszklij na tłuszczu pozostałym po smażeniu ryby dodaj obrane i starte na tarce pozostałe warzywa, podsmaż, podlej odrobiną wody i duś prze 20 minut.

Krok 4

Wymieszaj z przecierem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 10 minut.

Krok 5

Wyłóż ryby i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej