
Składniki
2 sztuki
0.5 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
null
null
null
1 sztuka
null
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut.
Krok 2
Obtocz w mące i usmaż na złoty kolor z obydwóch stron. Zdejmij z patelni.
Krok 3
Cebulę obierz i zeszklij na tłuszczu pozostałym po smażeniu ryby dodaj obrane i starte na tarce pozostałe warzywa, podsmaż, podlej odrobiną wody i duś prze 20 minut.
Krok 4
Wymieszaj z przecierem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 10 minut.
Krok 5
Wyłóż ryby i polej sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej