Znakomite filety w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Znakomite filety w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

null

null

null

1 sztuka

null

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, oprósz solą i pieprzem i odstaw na kilka minut.

Krok 2

Obtocz w mące i usmaż na złoty kolor z obydwóch stron. Zdejmij z patelni.

Krok 3

Cebulę obierz i zeszklij na tłuszczu pozostałym po smażeniu ryby dodaj obrane i starte na tarce pozostałe warzywa, podsmaż, podlej odrobiną wody i duś prze 20 minut.

Krok 4

Wymieszaj z przecierem pomidorowym, dopraw do smaku i duś jeszcze przez 10 minut.

Krok 5

Wyłóż ryby i polej sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Znakomite filety w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej