Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

null

null

2 łyżki

5 sztuk

3 łyżki

1 szklanka

800 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodaj obrane ze skórek, rozkrojone w ćwiartki pomidory.

Krok 3

Podlej winem rozmieszanym z bulionem Knorra i duś na małym ogniu przez 30 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Filety umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na kilka minut, po czy osusz ją, oprósz solą i pieprzem.

Krok 5

Następnie obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Włóż do warzywnego wywaru, podgotuj jeszcze przez kilka minut i rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ryż smażony z miodem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej