Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

null

null

2 łyżki

5 sztuk

3 łyżki

1 szklanka

800 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodaj obrane ze skórek, rozkrojone w ćwiartki pomidory.

Krok 3

Podlej winem rozmieszanym z bulionem Knorra i duś na małym ogniu przez 30 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Filety umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na kilka minut, po czy osusz ją, oprósz solą i pieprzem.

Krok 5

Następnie obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Włóż do warzywnego wywaru, podgotuj jeszcze przez kilka minut i rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej