Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 kilogram

null

null

2 łyżki

5 sztuk

3 łyżki

1 szklanka

800 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodaj obrane ze skórek, rozkrojone w ćwiartki pomidory.

Krok 3

Podlej winem rozmieszanym z bulionem Knorra i duś na małym ogniu przez 30 minut. Dopraw do smaku.

Krok 4

Filety umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na kilka minut, po czy osusz ją, oprósz solą i pieprzem.

Krok 5

Następnie obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Włóż do warzywnego wywaru, podgotuj jeszcze przez kilka minut i rozłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa z rybą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej