
Składniki
2 sztuki
1 kilogram
null
null
2 łyżki
5 sztuk
3 łyżki
1 szklanka
800 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodaj obrane ze skórek, rozkrojone w ćwiartki pomidory.
Krok 3
Podlej winem rozmieszanym z bulionem Knorra i duś na małym ogniu przez 30 minut. Dopraw do smaku.
Krok 4
Filety umyj, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Odstaw na kilka minut, po czy osusz ją, oprósz solą i pieprzem.
Krok 5
Następnie obtocz w mące i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Włóż do warzywnego wywaru, podgotuj jeszcze przez kilka minut i rozłóż na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej