Fasola szparagowa w pikantnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola szparagowa w pikantnym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

800 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wrzącej osolonej wody z cukrem wrzuć fasolkę. Gotuj do czasu, gdy będzie miękka, po czym odcedź.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Rozgrzej olej, na którym zeszklij cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj pomidory, keczup i duś przez kilka minut.

Krok 5

Zalej szklanką wody, dodaj tymianek, sok z cytryny, liść laurowy, pieprz, sól oraz cukier. Duś przez 10 minut.

Krok 6

Sos przetrzyj przez sito i polej odcedzoną fasolkę szparagową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Piersi z kurczaka w sosie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej