Fasola szparagowa w pikantnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola szparagowa w pikantnym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

800 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wrzącej osolonej wody z cukrem wrzuć fasolkę. Gotuj do czasu, gdy będzie miękka, po czym odcedź.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Rozgrzej olej, na którym zeszklij cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj pomidory, keczup i duś przez kilka minut.

Krok 5

Zalej szklanką wody, dodaj tymianek, sok z cytryny, liść laurowy, pieprz, sól oraz cukier. Duś przez 10 minut.

Krok 6

Sos przetrzyj przez sito i polej odcedzoną fasolkę szparagową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej