Fasola szparagowa w pikantnym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasola szparagowa w pikantnym sosie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

800 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do wrzącej osolonej wody z cukrem wrzuć fasolkę. Gotuj do czasu, gdy będzie miękka, po czym odcedź.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Rozgrzej olej, na którym zeszklij cebulę i czosnek.

Krok 4

Dodaj pomidory, keczup i duś przez kilka minut.

Krok 5

Zalej szklanką wody, dodaj tymianek, sok z cytryny, liść laurowy, pieprz, sól oraz cukier. Duś przez 10 minut.

Krok 6

Sos przetrzyj przez sito i polej odcedzoną fasolkę szparagową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasola szparagowa w pikantnym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej