
Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
2 sztuki
null
null
1 kilogram
800 gramów
3 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebule posiekaj, zeszklij na oleju.
Krok 2
Dodaj pokrojone na porcje żeberka i smaż 1 minutę.
Krok 3
Zalej 1 litrem wody, posól i gotuj około 25 minut.
Krok 4
Obrana marchewkę drobno pokrój, kapustę przepłucz i odciśnij, włóż razem z marchewką do żeberek. Dodaj wszystkie przyprawy.
Krok 5
Przykryj i duś przez 40 minut.
Krok 6
Jedno jabłko obierz, pokrój drobno i włóż do kapusty, żeby się w niej rozgotowało. Pozostałe jabłka pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Włóż do kapusty i gotuj jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej