PRZEPISY.PL

Żeberka w kiszonej kapuście

  • 0
  • 6
  • Łatwe
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • majeranek
  • olej
  • liść laurowy1 szt
  • marchew2 szt
  • sól
  • cukier
  • żeberka wieprzowe1 kg
  • kiszona kapusta800 g
  • ziarna jałowca3 szt
  • ziarna pieprzu3 szt
  • Krok 1

    Obraną cebule posiekaj, zeszklij na oleju.
  • Krok 2

    Dodaj pokrojone na porcje żeberka i smaż 1 minutę.
  • Krok 3

    Zalej 1 litrem wody, posól i gotuj około 25 minut.
  • Krok 4

    Obrana marchewkę drobno pokrój, kapustę przepłucz i odciśnij, włóż razem z marchewką do żeberek. Dodaj wszystkie przyprawy.
  • Krok 5

    Przykryj i duś przez 40 minut.
  • Krok 6

    Jedno jabłko obierz, pokrój drobno i włóż do kapusty, żeby się w niej rozgotowało. Pozostałe jabłka pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Włóż do kapusty i gotuj jeszcze 10 minut.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

170
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
34
osoby dodały do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
17
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
53
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe