Żeberka w kiszonej kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

414

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

1 sztuka

2 sztuki

null

null

1 kilogram

800 gramów

3 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną cebule posiekaj, zeszklij na oleju.

Krok 2

Dodaj pokrojone na porcje żeberka i smaż 1 minutę.

Krok 3

Zalej 1 litrem wody, posól i gotuj około 25 minut.

Krok 4

Obrana marchewkę drobno pokrój, kapustę przepłucz i odciśnij, włóż razem z marchewką do żeberek. Dodaj wszystkie przyprawy.

Krok 5

Przykryj i duś przez 40 minut.

Krok 6

Jedno jabłko obierz, pokrój drobno i włóż do kapusty, żeby się w niej rozgotowało. Pozostałe jabłka pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Włóż do kapusty i gotuj jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka  w kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka  w kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka  w kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka  w kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka  w kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka  w kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka  w kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej