
Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
2 sztuki
null
null
1 kilogram
800 gramów
3 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebule posiekaj, zeszklij na oleju.
Krok 2
Dodaj pokrojone na porcje żeberka i smaż 1 minutę.
Krok 3
Zalej 1 litrem wody, posól i gotuj około 25 minut.
Krok 4
Obrana marchewkę drobno pokrój, kapustę przepłucz i odciśnij, włóż razem z marchewką do żeberek. Dodaj wszystkie przyprawy.
Krok 5
Przykryj i duś przez 40 minut.
Krok 6
Jedno jabłko obierz, pokrój drobno i włóż do kapusty, żeby się w niej rozgotowało. Pozostałe jabłka pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Włóż do kapusty i gotuj jeszcze 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej