GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

6 łyżeczek

6 sztuk

6 plastrów

6 łyżeczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

po jednym ziemniaku układamy na kawałku folii aluminiowej , takiej wielkości by zawinąć całego ziemniaka z dodatkami , na ziemniaku układamy łyżeczkę serka fromage oraz cebulę pokrojoną w plastry na to kladziemy pol kosteczki knorra

Krok 2

zawijamy i układamy na grilla , albo jak ja położyłam obok brykietu Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • GRILLOWANE ZIEMNIORY Z FROMAGE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej