
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
4 łyżki
3 szklanki
1 szczypta
3 szklanki
1 łyżka
1 pęczek
4 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
300 gramów
20 gramów
6 sztuk
40 gramów
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naleśniki / 10-12 placków(zależy od patelni): 1. Mleko, przesianą mąkę, jaja ubić. 2. Dodać olej i ciepłą wodę, szczyptę soli. Odstawić na 20 minut. 3. Smażyć naleśniki.
Krok 2
Sos koperkowy: 1. Wodę zagotować z kostkami, dodać masło. 2. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. 3. Śmietanę wymieszać z przesianą mąką. 4. Wlać do śmietany część zagotowanego wywaru, wymieszać, wlać do reszty wywaru i zagotować. 5. Wsypać posiekany koperek oraz doprawić do smaku.
Krok 3
Farsz : 1. Jaja ugotować. 2. Grzyby usmażyć wraz z cebulą. 3. Ser starkować. 4. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć. Grzyby, cebulę, jaja, ser, posiekaną pietruszkę (część zostawić do dekoracji) przepuścić przez maszynkę. Dodać śmietanę, majonez, przyprawy do smaku i wymieszać.
Krok 4
Na koniec: Każdy naleśnik smarować nadzieniem, zwijać w rulon zamknięty. Namoczyć w cieście naleśnikowym, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron. Podawać z sosem koperkowym i udekorować pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej