
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
4 łyżki
3 szklanki
1 szczypta
3 szklanki
1 łyżka
1 pęczek
4 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
300 gramów
20 gramów
6 sztuk
40 gramów
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naleśniki / 10-12 placków(zależy od patelni): 1. Mleko, przesianą mąkę, jaja ubić. 2. Dodać olej i ciepłą wodę, szczyptę soli. Odstawić na 20 minut. 3. Smażyć naleśniki.
Krok 2
Sos koperkowy: 1. Wodę zagotować z kostkami, dodać masło. 2. Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. 3. Śmietanę wymieszać z przesianą mąką. 4. Wlać do śmietany część zagotowanego wywaru, wymieszać, wlać do reszty wywaru i zagotować. 5. Wsypać posiekany koperek oraz doprawić do smaku.
Krok 3
Farsz : 1. Jaja ugotować. 2. Grzyby usmażyć wraz z cebulą. 3. Ser starkować. 4. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, odcisnąć. Grzyby, cebulę, jaja, ser, posiekaną pietruszkę (część zostawić do dekoracji) przepuścić przez maszynkę. Dodać śmietanę, majonez, przyprawy do smaku i wymieszać.
Krok 4
Na koniec: Każdy naleśnik smarować nadzieniem, zwijać w rulon zamknięty. Namoczyć w cieście naleśnikowym, obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron. Podawać z sosem koperkowym i udekorować pietruszką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej