
Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
0.5 litra
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę lub bulion zagotuj. Marchewkę pokrój drobno i dodaj do płynu. Gotuj aż będzie miękka.

Krok 2
Następnie dodaj sok pomarańczowy, miód oraz Fix Leczo Knorr.

Krok 3
Całość ponownie zagotuj i zmiksuj na gładki krem.


Dobra rada:
Aby uczynić zupę jeszcze ciekawszą dla najmłodszych, za pomocą jogurt narysuj na niej uśmiechniętą buźkę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowa zupa marchewkowa
Słodko-wytrawna wersja delikatnej warzywnej zupy świetnie sprawdzi się jako wstęp do obiadu lub ciepła kolacja. Przypadnie do gustu zwłaszcza osobom lubiącym warzywne kremy. Przyrządzisz ją, gotując w bulionie lub wodzie pokrojoną w kostkę marchewkę. Bardziej wyrazistego smaku dodadzą potrawie: sok pomarańczowy, miód i przyprawy, które również należy do niej dodać. Kiedy całość się zagotuje, zmiksuj zupę na gładki krem. Jeśli chcesz wzbogacić jej smak, dorzuć też odrobinę curry, imbiru lub sosu sojowego. Tego rodzaju dodatki sprawią, że danie zyska orientalny charakter. Pasować będą też inne warzywa, np. ziemniaki czy pomidory. Kremową zupę marchewkową udekoruj śmietaną, kiełkami rzodkiewki lub natką pietruszki. Będzie wyśmienita, jeśli posypiesz ją prażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Warzywną potrawę serwuj z niesłodzonymi waflami lub grillowaną bagietką. Podawaj ją także z groszkiem ptysiowym lub serem feta. Jeśli należysz do miłośników łagodnych zup, sprawdź przepis na smaczny marchewkowy krem.