Jajeczne hamburgery

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

0.5 sztuki

4 łyżeczki

0.3 szklanki

4 sztuki

3 łyżeczki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

9 jajek ugotuj na twardo , przepuść przez praskę, wbij surowe jajko.

Krok 2

Sucharki namocz w lekko podgrzanym mleku.Nie odsączaj, dodaj do jajek.

Krok 3

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj z masą jajeczną.

Krok 4

Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Krok 5

Uformuj hamburgery.

Krok 6

Smaż z obu stron po kilka minut na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

16 osób ogląda przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej