Jajeczne hamburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajeczne hamburgery

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.3 szklanki

10 sztuk

3 łyżeczki

4 łyżeczki

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

9 jajek ugotuj na twardo , przepuść przez praskę, wbij surowe jajko.

Krok 2

Sucharki namocz w lekko podgrzanym mleku.Nie odsączaj, dodaj do jajek.

Krok 3

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, dodaj pozostałe składniki i wymieszaj z masą jajeczną.

Krok 4

Dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

Krok 5

Uformuj hamburgery.

Krok 6

Smaż z obu stron po kilka minut na rozgrzanym oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajeczne hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajeczne hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajeczne hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajeczne hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajeczne hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajeczne hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajeczne hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajeczne hamburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej