Smaczne niebieskie pstrągi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne niebieskie pstrągi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

0.5 litra

4 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone pstrągi umyj, osusz i zalej połową octu. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj w piórka i zalej pozostałym octem i winem.

Krok 3

Dopraw do smaku, zagotuj i zestaw z ognia.

Krok 4

Gdy wystygnie przełóż ryby do brytfanki, zalej wywarem i duś na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 5

Przełóż na talerze i polej stopionym masłem wymieszanym z sokiem z cytryny i połóż listki natki pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej