Smaczne niebieskie pstrągi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne niebieskie pstrągi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

0.5 litra

4 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone pstrągi umyj, osusz i zalej połową octu. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj w piórka i zalej pozostałym octem i winem.

Krok 3

Dopraw do smaku, zagotuj i zestaw z ognia.

Krok 4

Gdy wystygnie przełóż ryby do brytfanki, zalej wywarem i duś na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 5

Przełóż na talerze i polej stopionym masłem wymieszanym z sokiem z cytryny i połóż listki natki pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej