Smaczne niebieskie pstrągi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne niebieskie pstrągi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

0.5 litra

4 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone pstrągi umyj, osusz i zalej połową octu. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj w piórka i zalej pozostałym octem i winem.

Krok 3

Dopraw do smaku, zagotuj i zestaw z ognia.

Krok 4

Gdy wystygnie przełóż ryby do brytfanki, zalej wywarem i duś na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 5

Przełóż na talerze i polej stopionym masłem wymieszanym z sokiem z cytryny i połóż listki natki pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Aloo gobi
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej