Smaczne niebieskie pstrągi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne niebieskie pstrągi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

0.5 litra

4 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszone pstrągi umyj, osusz i zalej połową octu. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj w piórka i zalej pozostałym octem i winem.

Krok 3

Dopraw do smaku, zagotuj i zestaw z ognia.

Krok 4

Gdy wystygnie przełóż ryby do brytfanki, zalej wywarem i duś na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 5

Przełóż na talerze i polej stopionym masłem wymieszanym z sokiem z cytryny i połóż listki natki pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne niebieskie pstrągi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej