Purée z karmelizowaną cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Purée z karmelizowaną cebulką

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

3

93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

100 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

15 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojone w plastry szalotki, gdy zaczną się rumienić dodaj cukier i ocet balsamiczny. Smaż aż cukier się skarmelizuje a cebulki staną się złote.

Purée z karmelizowaną cebulką - Krok 1

Krok 2

Przeciśnięte przez sito ziemniaki połącz z masłem i śmietana, dopraw do smaku otartą gałka muszkatową, posiekaną szałwią i kotką rosołową. Wymieszaj.

Purée z karmelizowaną cebulką - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Purée z karmelizowaną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Purée z karmelizowaną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Purée z karmelizowaną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Purée z karmelizowaną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Purée z karmelizowaną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Purée z karmelizowaną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Purée z karmelizowaną cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Purée z karmelizowaną cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej