PRZEPISY.PL
Fasolka po bretońsku - autor: przepisy.pl

Fasolka po bretońsku

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
937
osób dodało do Mniamlisty
937
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • koncentrat pomidorowy3 łyżki
  • ząbek czosnku3 szt
  • majeranek1 łyżka
  • kminek1 szczypta
  • mielony czarny pieprz1 szczypta
Fasolka po bretońsku – krok 1

Krok 1

Suchą fasolę namocz dzień wcześniej, na około 24 godziny w zimnej wodzie. Następnie ugotuj ją, by stała się miękka.
Fasolka po bretońsku – krok 2

Krok 2

Pokrój cebulę, paprykę i boczek w około centymetrowej grubości kostkę.
Fasolka po bretońsku – krok 3

Krok 3

Podsmaż boczek na patelni (jeśli wytopiło się dużo tłuszczu, część możesz odlać), dodaj kolejno cebulę i paprykę. Dodaj również koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę podsmaż.
Fasolka po bretońsku – krok 4

Krok 4

Dodaj ugotowaną fasolę, ketchup, rozkruszony kminek, rozdrobniony czosnek oraz kostki Bulionu na wędzonym boczku Knorr. Całość gotuj jeszcze około 5 minut, cały czas mieszając.
Fasolka po bretońsku – krok 5

Krok 5

Przed podaniem dopraw fasolkę majerankiem i pieprzem do smaku. Podawaj z chlebem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

254
osoby dodały do Mniamlisty
60''
8
Średnie
104
osoby dodały do Mniamlisty
45''
2
Łatwe
106
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
1469
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe