Chrzanowa zupa na zakwasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrzanowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

200 gramów

1 łyżeczka

2 szklanki

3 łyżki

5 szklanek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wywar z wędzonki zagotuj razem z zakwasem i dopraw kminkiem i pieprzem.

Krok 2

Dodaj zmiksowaną z chrzanem śmietanę, rozmieszaj dokładnie, zagotuj.

Krok 3

W razie potrzeby zagęść łyżką mąki pszennej, zupa będzie wtedy bardziej aksamitna.

Krok 4

Szynka potnij paski i przesmaż na oleju. Podawaj z gorącą zupą chrzanową i posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej