Chrzanowa zupa na zakwasie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chrzanowa zupa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

0.5 szklanki

200 gramów

1 łyżeczka

2 szklanki

3 łyżki

5 szklanek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wywar z wędzonki zagotuj razem z zakwasem i dopraw kminkiem i pieprzem.

Krok 2

Dodaj zmiksowaną z chrzanem śmietanę, rozmieszaj dokładnie, zagotuj.

Krok 3

W razie potrzeby zagęść łyżką mąki pszennej, zupa będzie wtedy bardziej aksamitna.

Krok 4

Szynka potnij paski i przesmaż na oleju. Podawaj z gorącą zupą chrzanową i posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrzanowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Ciasto Ptasie Mleczko
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej