Składniki
null
null
0.5 szklanki
200 gramów
1 łyżeczka
2 szklanki
3 łyżki
5 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wywar z wędzonki zagotuj razem z zakwasem i dopraw kminkiem i pieprzem.
Krok 2
Dodaj zmiksowaną z chrzanem śmietanę, rozmieszaj dokładnie, zagotuj.
Krok 3
W razie potrzeby zagęść łyżką mąki pszennej, zupa będzie wtedy bardziej aksamitna.
Krok 4
Szynka potnij paski i przesmaż na oleju. Podawaj z gorącą zupą chrzanową i posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej