Kofty z baraniny - mielone kotlety: przepis | Przepisy.pl pixel

Kofty z baraniny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mięso mielone. Dodaj posiekaną cebulę, chili, czosnek i połowę mięty.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą i wlej do mięsa. Wymieszaj dokładnie składniki.

Krok 3

Nakładaj mięso na patyki do szaszłyków.

Krok 4

Gotowe kofty smaż na grillu przez kilka minut z każdej strony.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny i pozostałą miętą. Gotowe kofty podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej