Kofty z baraniny - mielone kotlety: przepis | Przepisy.pl pixel

Kofty z baraniny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

1 opakowanie

50 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mięso mielone. Dodaj posiekaną cebulę, chili, czosnek i połowę mięty.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z wodą i wlej do mięsa. Wymieszaj dokładnie składniki.

Krok 3

Nakładaj mięso na patyki do szaszłyków.

Krok 4

Gotowe kofty smaż na grillu przez kilka minut z każdej strony.

Krok 5

Jogurt wymieszaj z sokiem z cytryny i pozostałą miętą. Gotowe kofty podawaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofty z baraniny  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej