Quesadilla gyrosowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quesadilla gyrosowa

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety z karkówki pokroić w paski. Marynatę z Fixa wymieszać z 4 łyżkami oleju i 50 ml wody. Połączyć z mięsem. Smażyć na pateli ok 15 minut.

Krok 2

Sos paprykowo ziołowy z Fixa połączyć z 3 łyżkami keczypu i 3 łyżkami majonezu. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Pomidora, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa i ser połączyć z mięsem.

Krok 4

Na patelni lekko posmarowanej olejem połozyćjedną tortillę i wyłożyć połowę masy mięsno warzywnej. Przykryć drugą tortillą. Chwilę przesmażyć, by tortilla sięzrumieniła. Potem przewrócić i zrumienić z drugiej strony. Z pozostałymi składnikami postąpić identycznie.

Krok 5

Gotowąqesadillę pokroić na trójkąty. Podawać z sosem paprykowo ziołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa zapiekane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej