Quesadilla gyrosowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quesadilla gyrosowa

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety z karkówki pokroić w paski. Marynatę z Fixa wymieszać z 4 łyżkami oleju i 50 ml wody. Połączyć z mięsem. Smażyć na pateli ok 15 minut.

Krok 2

Sos paprykowo ziołowy z Fixa połączyć z 3 łyżkami keczypu i 3 łyżkami majonezu. Dokładnie wymieszać.

Krok 3

Pomidora, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa i ser połączyć z mięsem.

Krok 4

Na patelni lekko posmarowanej olejem połozyćjedną tortillę i wyłożyć połowę masy mięsno warzywnej. Przykryć drugą tortillą. Chwilę przesmażyć, by tortilla sięzrumieniła. Potem przewrócić i zrumienić z drugiej strony. Z pozostałymi składnikami postąpić identycznie.

Krok 5

Gotowąqesadillę pokroić na trójkąty. Podawać z sosem paprykowo ziołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quesadilla gyrosowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej