Kalafior - w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior - w panierce

Autor: gosqua

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokroić kalafior na różyczki i dokładnie umyć.

Krok 2

W garnku zagotować osoloną wodę z sokiem cytrynowym i gotować w niej kalafior przez 8-10 minut (bez przykrycia), aż będzie ugotowany, ale nadaj jędrny. Odcedzić i osuszyć na papierowych ręcznikach.

Krok 3

Jajka roztrzepać z pieprzem i solą. Zanurzać kawałki kalafiora w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej.

Krok 4

Rozgrzać olej i smażyć kalafiora ze wszystkich stron, aż będzie rumiany. Wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć na ręcznikach papierowych. Podawać na ciepło.

1

Opinie o przepisie

  • Beata Kuroczycka

    Beata Kuroczycka , 08.08.2023

    Kalafior przepyszny w takim wydaniu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior - w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej