Czerwone curry z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone curry z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

null

3 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni.

Krok 2

Marchew pokrój w plastry, kalafior podziel na różyczki i dodaj do cebuli. Smaż do chwili gdy warzywa zmiękną

Krok 3

Dodaj pastę curry i wymieszaj.

Krok 4

Następnie wlej mleko kokosowe i zagotuj.

Krok 5

Dodaj szpinak i przypraw. Gotuj do momentu gdy sos zgęstnieje.

Krok 6

Następnie łyżką masła z orzeszków ziemnych zagęść sos. Gotowe danie posyp kolendrą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej