
Składniki
0.5 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
250 gramów
1 opakowanie
null
3 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni.
Krok 2
Marchew pokrój w plastry, kalafior podziel na różyczki i dodaj do cebuli. Smaż do chwili gdy warzywa zmiękną
Krok 3
Dodaj pastę curry i wymieszaj.
Krok 4
Następnie wlej mleko kokosowe i zagotuj.
Krok 5
Dodaj szpinak i przypraw. Gotuj do momentu gdy sos zgęstnieje.
Krok 6
Następnie łyżką masła z orzeszków ziemnych zagęść sos. Gotowe danie posyp kolendrą.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej