Czerwone curry z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone curry z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

null

3 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni.

Krok 2

Marchew pokrój w plastry, kalafior podziel na różyczki i dodaj do cebuli. Smaż do chwili gdy warzywa zmiękną

Krok 3

Dodaj pastę curry i wymieszaj.

Krok 4

Następnie wlej mleko kokosowe i zagotuj.

Krok 5

Dodaj szpinak i przypraw. Gotuj do momentu gdy sos zgęstnieje.

Krok 6

Następnie łyżką masła z orzeszków ziemnych zagęść sos. Gotowe danie posyp kolendrą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej