
Składniki
0.5 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
250 gramów
1 opakowanie
null
3 sztuki
0.5 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni.
Krok 2
Marchew pokrój w plastry, kalafior podziel na różyczki i dodaj do cebuli. Smaż do chwili gdy warzywa zmiękną
Krok 3
Dodaj pastę curry i wymieszaj.
Krok 4
Następnie wlej mleko kokosowe i zagotuj.
Krok 5
Dodaj szpinak i przypraw. Gotuj do momentu gdy sos zgęstnieje.
Krok 6
Następnie łyżką masła z orzeszków ziemnych zagęść sos. Gotowe danie posyp kolendrą.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej